Companii

Oresa Ventures: Mai semnăm cel puţin o achiziţie până la finalul anului

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România: Aşteptările noastre de evaluare s-au aliniat cu cele ale antreprenorilor. Discuţiile sunt mult mai raţionale, mai rezonabile.

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România: Aşteptările noastre de evaluare s-au aliniat cu cele ale antreprenorilor. Discuţiile sunt mult mai raţionale, mai rezonabile.

Autor: Ioana David

02.07.2014, 00:06 425
Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România, biroul local al com­paniei suedeze de private equity Oresa Ven­tures, spune că în 2014 are în vedere să rea­li­zeze cel puţin încă o achiziţie, iar în con­tinuare ambiţia este să facă două in­vestiţii pe an.
 
Suma medie investită de Oresa într-o astfel de preluare este de aproximativ 10 milioane de euro.
 
„În ultimii doi – trei an, Oresa s-a focusat pe companiile din portofoliu, aju­tându-le să crească prin achiziţii. Acum am început proiecte noi şi suntem destul de avansaţi într-o tranzacţie (…) într-un domeniu destul de îngust. Este o investiţie din gama noastră, de 10 milioane de euro equity. Vorbim de o companie profitabilă, cu o evaluare de ordinul milioanelor de euro“, a spus Cornel Marian, care nu a dorit să ofere mai multe informaţii despre această preluare.
 
În iunie, Oresa a finalizat o nouă achiziţie pentru a extinde Somaco, firmă din domeniul materialelor de construcţii (pe care a preluat-o în 2008). Luna trecută, Oresa a cumpărat Europrefabricate, o companie care produce elemente prefa­bricate din beton la Timişoara şi Târgovişte, pentru a se extinde în zona de vest a ţării, în urma unei investiţii de 8 mil. euro. Aceasta este a doua extindere a Somaco prin inter­mediul unei achiziţii, după cea din 2011, când a adus în portofoliu fabrica G&D Teiuş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO