Companii

Pasmatex a renuntat la mutarea fabricii de textile din centrul Timisoarei

09.11.2009, 23:12 364

Conducerea grupului Pasmatex din Timisoara, producator autohtonde textile, a renuntat la mutarea fabricii aflate in centrulorasului Timisoara, ca urmare a prabusirii pietei imobiliare, carea dus si la scaderea pretului proprietatilor.

In 2006, Maria Grapini, directorul general al companieitimisorene, anunta ca a cumparat un teren de 40.000 de metripatrati cu un milion de euro in zona industriala a orasului, undeurma sa mute fabrica din centrul orasului. Grapini a explicatzilele trecute ca renuntarea la vanzarea activelor fabricii estecauzata de efectele crizei financiare, care a afectat si domeniulimobiliar din Timisoara.

Pasmatex a realizat in primele trei trimestre din 2009 o cifrade afaceri de 12 mil. lei (2,8 mil. euro), nivel aproape similar cucel din aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de angajati aicompaniei a scazut insa anul acesta cu aproape 18%.

"Pentru perioada imediat urmatoare, Pasmatex va achizitiona oserie de utilaje care vor permite lansarea de noi produse pepiata", a declarat pentru ZF Transilvania Maria Grapini,presedintele Pasmatex Grup.

Societatea produce, printre altele, confectii speciale destinatefortelor militare, dar si pentru a fi folosite in transporturiuzinale, la centurile de siguranta.

"Piata interna este invadata de produsele asiatice ale carorpreturi determina reorientarea industriei autohtone de profil penise si segmente de piata tot mai reduse. Pe de alta parte, chiardaca realizarea exporturilor este din ce in ce mai dificila, cursulactual de revenire euro/leu este stimulativ pentru exportatori,daca acestia pot evita creditele bancare", a afirmat Grapini.

Peste 60% din productia fabricii timisorene ajung la export, intari ca Suedia, Austria, Germania, Polonia, Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO