Companii

Paszkany nu are finantare pentru constructia Sheraton

08.02.2010, 23:15 49

Omul de afaceri Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbalCFR Cluj, nu a gasit inca finantare pentru un proiect imobiliar depeste 120 de milioane de euro in Cluj, care trebuia sa includaprimul hotel Sheraton din Romania, si amana pentru a doua oarainceperea constructiei, dupa aproape un an si jumatate de laanuntarea proiectului.

"Demersurile pentru obtinerea unei finantari bancare sunt incain curs. Aceasta intarziere este cauzata in primul rand de situatiaeconomica-financiara si de schimbarea strategiei bancilor privindfinantarea de proiecte", a declarat Carmen Cojocari, hotelsmarketing-manager in cadrul Sigma Towers, compania luiPaskany. 

Proiectul Sigma Towers include, pe langa dezvoltarea hoteluluide cinci stele Sheraton, o investitie estimata la 50 mil. euro, siconstructia de apartamente de lux si spatii de birouri cobranduiteSheraton Residences.

"Este posibil sa fie demarate lucrarile in cursul anului 2010,dar nu in primavara", a precizat Carmen Cojocari. Anul trecut,reprezentantii companiei Sigma Towers anuntau ca se asteapta calucrarile sa fie demarate in primavara anului acesta, insa termenula fost amanat pentru a doua oara.

Parteneriatul intre Starwood Hotels&Resorts Worldwide,detinatorul brandului Sheraton, si compania Sigma Towers,controlata de Paszkany, a fost semnat in septembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO