Companii

Patru banci au expunere pe insolventa PIC

Patru banci au expunere pe insolventa PIC

PIC avea vanzari de 154 mil. € si datorii de 90 mil. €

24.11.2009, 23:10 105

PIC, grupul argesean detinut de fratii Ilie si Cornel Penescu sicel de-al cincilea retailer roman intrat anul acesta in insolventala propria cerere, are credite bancare de aproximativ 30 demilioane de euro luate de la patru institutii bancare locale.

Retailul romanesc, la pamant, cu datorii de peste300 mil. euro

"Suntem in faza in care facem listele de creante, care vor fifinalizate in urmatoarele doua saptamani. De aceea, nu stiu inacest moment care este suma totala a datoriilor. Creditele bancaresunt insa de aproximativ 30 de milioane de euro si sunt luate de laBCR, Banca Transilvania, UniCredit si Piraeus Bank", a declaratIlie Penescu, coproprietarul grupului.

El a mentionat ca datoriile bancare sunt aproximativ egale cucele pe care PIC trebuie sa le returneze celor aproximativ 400 defurnizori catre care grupul argesean a ramas cu restante. Niciunadin cele patru banci nu a raspuns solicitarii ZF pana la inchidereaeditiei.

Actionarii PIC, grup care a finalizat anul trecut cu afaceri de154 mil. euro si datorii de peste 90 mil. euro, potrivit datelordisponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, au cerut saptamanatrecuta intrarea in insolventa pe fondul scaderii vanzarilor cupana la 30% in cursul acestui an si al presiunii din parteacreditorilor.

Fratii Penescu au luat aceasta decizie dupa ce singura mareretea romaneasca de hipermarketuri a trecut in 2009 atat printr-orestructurare a businessului, cat si printr-o reorganizarefinanciara in urma carora au fost inchise trei dintre cele cincihipermarketuri ale grupului si au fost concediati peste 1.200 deangajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO