Companii

Peste jumătate din elevii şcolilor primare studiază cel puţin o limbă străină

Peste jumătate din elevii şcolilor primare studiază...

Autor: Mihaela Pascari

03.12.2015, 00:06 299

Aproape 60% din elevii români din şcolile primare (până la clasa a patra) studiază cel puţin o limbă străină la clasă, arată un raport al Eurostat, care mai no­tează că România este a treia ţară din UE după ponderea copiilor care studiază fran­ceza ca a doua limbă după engleză. În UE sunt 17,7 mi­lioane de elevi de până la clasa a patra care studiază cel puţin o limbă străină la şcoală, o pondere de 82% din numărul total de copii înscrişi în acest ciclu de învăţă­mânt, potrivit datelor Eurostat aferente anu­lui 2013. În Ro­mânia sunt 100.000 de copii care urmează în pre­zent în­vă­ţă­mântul primar, potrivit INS.

Învăţământul primar după Clasificarea Internaţională Stan­dard a Educaţiei începe de la cinci sau şapte ani (clasele I-IV) şi reprezintă începutul învăţământului obligatoriu. Cea mai populară limbă studiată în rândul elevilor este engleză, pe care o studiază circa 17 milioane de elevi, iar cel mai des întâl­nită combinaţie pentru cei care studiază două limbi străine este engleză-germană. 

În România, engleza este prima limbă străină pe care o stu­diază cei mici, urmată de franceză. În aceeaşi situaţie în care se studiază prima limbă engleza şi a doua franceza se află şi alte ţări europene precum Germania, Grecia, Spania şi Cipru. Pe de altă parte, elevii din Bulgaria şi Letonia pe lângă limba en­gleză studiază limba rusă, în timp ce în Ungaria copiii învaţă germana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO