Companii

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor în S1: mai puţine tranzacţii şi mai mici. Decalajul va fi recuperat în S2

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor în S1: mai puţine...

Autor: Cristina Roşca

27.10.2016, 00:03 57

Valoarea medie a unei tranzacţii încheiate în România în S1 2016 a scăzut la 19,6 mil. dolari, faţă de 26,2 mil. dolari în aceeaşi perioadă din 2015.

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a scăzut cu aproape 50% în primele şase luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2015, până la o valoare de 1,1 mld. dolari, arată o analiză a companiei de consultanţă fiscală EY.

În aceeaşi perioadă din 2015 erau încheiate deal-uri de 2,1 mld. dolari, anul trecut fiind unul dintre cei mai buni pentru piaţa locală de profil.

Astfel, pe piaţa din România s-au încheiat în perioada ianuarie-iunie 2016 doar 56 de tranzacţii, cei mai activi investitori fiind cei din Germania, Franţa şi Polonia. Numărul de tranzacţii a scăzut cu 30%, în timp ce valoarea lor cumulată a avut un declin de aproape ju­mă­tate, semn că a scăzut va­loarea medie a fiecărui deal. Cal­culele ZF arată că valoarea medie a unei tranzacţii a scăzut la 19,6 mil. dolari de la 26,2 mil. dolari în primul semestru din 2015. „Spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, când achiziţia Unicredit Ţiriac Bank a fost cea mai mare tranzacţie din Europa Centrală şi de Sud-Est, în prima parte a lui 2016 am avut o perioadă de respiro, cu mult mai puţine tranzacţii de valoare mare anunţate. Există însă un număr de tranzacţii în aşteptare şi un interes în creştere, care vor inversa această scădere temporară“, declară Florin Vasilică, liderul departamentului de asistenţă în tranzacţii al EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO