Companii

Pierderi de 14 milioane de euro pentru Ringier, editorul tabloidului Libertatea

Pierderi de 14 milioane de euro pentru Ringier, editorul tabloidului Libertatea
27.04.2010, 23:05 131

Grupul elvetian de presa Ringier, care detine tabloidulLibertatea plus alte reviste (TVMania, Unica etc.) si care a vandutla inceputul acestui an publicatiile Evenimentul zilei si Capital,a inregistrat anul trecut pe piata romaneasca pierderi de 57,6 mil.lei (14 mil. euro) la afaceri de 124 mil. lei. Businessul a fostlovit de scaderea abrupta a vanzarilor de publicitate cu 70% si aconcurentei pe circulatie din partea grupului Adevarul.

In bilantul pe 2009 al companiei, Romania este tara care a avutscaderea cea mai puternica dintre tarile din Europa Centrala si deEst.

"Fara Romania, afacerea Ringier in blocul central siest-european ar fi fost mult mai stabila. Stim ca va dura ceva timppana cand piata locala isi va reveni", spune Christian Unger, CEOal Grupului Ringier. Anul trecut, grupul elvetian a inregistrat lanivel global o cifra de afaceri de peste 0,9 mld. euro si un profitnet dupa impozitare de 0,12 mld. euro. Romania aduce 2,7% dinvanzarile companiei la nivel global, cea mai importantacontributie, respectiv 63,7%, fiind adusa de afacerile din Elvetiasi Germania. "Am fost surprinsi de viteza cu care piata media ascazut in Romania, insa va ramane o tara in care vom investi incontinuare. Ne concentram pe ziarele de bulevard si mai puternic peonline", spune Michael Ringier, proprietarul grupului.

In Romania, Ringier a trecut prin restructurari masive anultrecut care au presupus reduceri de personal, inchiderea ziaruluigratuit Compact si a revistei Diva si a vandut la inceputul acestuian Evenimentul zilei si Capital, unele dintre cele mai cunoscutebranduri din presa locala catre omul de afaceri Bobby Paunescu.

"Nu avem planificata o vanzare a business-ului din Romania,suntem multumiti cu masurile de restructurare, o sa continuam peviitor cu actualul portofoliu. Dorim sa crestem cota afaceriidigitale", spune CEO-ul Grupului Ringier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO