Companii

Pierderi de 2,5 mil. euro la Carbid Fox Tarnaveni

03.11.2005, 19:43 51

Grupul Carbid Fox Tarnaveni, singurul producator de carbid din zona Europei de Est, si-a redus in primele noua luni cifra de afaceri cu peste 42%, pana la 11,8 milioane de euro (42,6 milioane de lei).

Scaderea se explica prin faptul ca societatea si-a redus activitatea timp de trei luni, dupa ce a fost afectata in prima parte a anului de cresterea pretului la utilitati si de aprecierea leului.

In plus, pierderile societatii s-au accentuat, atingand la finele lui septembrie 2,5 milioane de euro (peste 9 mil. lei). In aceste conditii, societatea a demarat un program de redresare pe o perioada de un an.

"Ne-am reluat activitatea incepand cu 10 septembrie si operam in prezent la o capacitate de 70-80%, specifica sezonului rece, cand alimentarea cu energie electrica are loc in conditii mai deosebite. Pierderile inregistrate pana acum sunt prea mari si nu le vom recupera pana la finalul anului, insa am inceput un program de redresare, care se intinde pana in octombrie anul viitor", a declarat Vasile Cerghizan, directorul general al societatii.

Circa 68% din productia Carbid Fox este destinata exportului, principalele piete externe fiind Orientul Mijlociu si zona fostei Uniuni Sovietice.

Actiunile Carbid Fox sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,78 lei/ actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de 2,74 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO