Companii

Planul de reorganizare a magazinelor Stone Creek a fost aprobat de judecător

Autor: Cristina Cuncea

08.06.2011, 23:33 186

Planul de reorganizare a companiei Mexxem, proprietarulmagazinelor Stone Creek, aflată în insolvenţă din luna septembrie,a fost confirmat de judecătorul sindic, urmând să fie implementatdin această lună, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania,administratorul judiciar al firmei.

Planul se întinde pe o perioadă de trei ani şi prevedecontinuarea activităţii, prin păstrarea salariaţilor existenţi,deschiderea de noi magazine şi continuarea comerţului în cadrulmagazinului on-line. În cadrul planului de reorganizare, conformprogramului de plăţi, se prevede achitarea sumei totale de peste9,7 milioane de lei creditorilor înscrişi în tabelul definitiv decreanţe plus datoriile curente care vor rezulta din implementareaplanului de reorganizare a activităţii.

Totalul pasivului potrivit tabelului definitiv de creanţe estede 39,3 milioane de lei. În anul 2010 societatea a avut o cifră deafaceri de 36,7 milioane de lei, iar pentru anul 2011 Mexxemvizează deschiderea unui magazin nou, dar şi închiderea probabilă aunui număr de încă două magazine, având ca efect reducereacosturilor cu salariile şi chiriile.

Compania cu capital românesc Mexxem a fost înfiinţată în 1995.Ulterior, reţeaua de magazine Stone Creek a fost redusă la 20 deunităţi, fiind disponibilizate 50 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO