Companii

Platforma de crowdfunding Rōnin, fondată de Ovidiu Ghiman, Bogdan Almaşi şi Felix Crişan, a atras în primul an de funcţionare 3400 de membri şi finanţări de peste 1 milion euro pentru businessurile listate

Platforma de crowdfunding Rōnin, fondată de Ovidiu...

Autor: Roxana Rosu

07.12.2022, 12:03 308

Platforma de crowdfunding Rōnin, fondată de Ovidiu Ghiman, CEO-ul companiei, Bogdan Almaşi şi Felix Crişan, a atras în primul an de funcţionare 3400 de membri şi finanţări de peste 1 milion euro în campaniile derulate, în condiţiile în care pragul minim de investiţie este de 100 euro, a anunţat miercuri compania.

Dintre investitorii atraşi în acest an, 30% au plasat bani în cel puţin două campanii, iar jumătate au fost investitori mici. Între businessurile listate se află marketplace-uri pentru achiziţia de maşini, soluţii bazate pe inteligenţă artificială sau companii care produc mâncare gătită pentru câini.

Majoritatea investitorilor sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani, segmentul feminin reprezentând circa 20%. În primele 12 luni de la lansare, Rōnin a sprijinit 7 echipe de fondatori cu acces la mentorat, consultanţă şi creşterea nivelului de profesionalism pentru atragerea finanţării.

„A fost un an plin de provocări, dar avem certitudinea că am validat modelul nostru de afacere cu piaţa. Este un model care răspunde la o serie de nevoi neacoperite de ecosistem, complementar cu alte abordări existente”, explică Ovidiu Ghiman, CEO-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO