Companii

Policolor s-a axat pe restructurarea portofoliului

Policolor s-a axat pe restructurarea portofoliului

Achille Bardelli, directorul executiv al grupului Policolor: Speram ca anul viitor situatia sa se imbunatateasca la nivel de cifra de afaceri si profitabilitate

13.12.2009, 23:15 397

Piata de vopsele va scadea anul acesta cu pana la 15% invaloare, corectie care nu va fi acoperita de cresterile de anulviitor, iar atentia producatorilor va trebui sa se indrepte catrecresterea calitatii produselor, este de parere Achille Bardelli,directorul executiv al grupului Policolor.

Compania este detinuta de fondurile de investitii ReconstructionCapital 2 si Romanian Investment Fund si a fost retrasa de pe Bursala sfarsitul anului trecut.

"Piata romaneasca s-a saturat de atata promovare, iar companiilevor trebui sa-si indrepte atentia de la investitii in campanii demarketing in strategii de cercetare si dezvoltare", a spusBardelli.

Potrivit unei estimari anterioare realizata de revista BusinessConstruct, piata de vopsele s-a situat anul trecut la circa 220mil. euro, astfel in 2009 ar urma sa scada la aproximativ 180 mil.euro. Cel mai afectat segment pe piata de vopsele de anul acesta afost cel destinat constructiilor noi, urmat de vopsele pentruindustrial si auto.

"Segmentul deko, cel destinat constructiilor noi si pentrufatade, a fost cel mai afectat anul acesta. Si segmentul industriala fost afectat, iar cel pentru auto a inceput sa-si revina pe finalde an. Per ansamblu, suntem multumiti de anul acesta, in conditiilein care 2009 a fost un an de restructurare la Policolor, iarrezultatele sunt satisfacatoare pentru actionari", a explicatBardelli.

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri deaproximativ 53,8 mil. euro, insa pentru acest an, oficialiicompaniei nu au facut nicio precizare referitoare la cifra deafaceri estimata.

"Speram ca anul viitor situatia sa se imbunatateasca la nivel decifra de afaceri si profitabilitate", a spus Bardelli. Potrivitdatelor de pe site-ul Ministerului de Finante, compania ainregistrat in 2008 pierderi de 2,8 mil. euro.

Businessul Policolor este impartit in sase divizii, cea mai marefiind divizia de vopsele decorative, cu o pondere de peste 60% intotalul cifrei de afaceri. "In 2009, ne-am concentrat perestructurarea companiei si in special a portofoliul de produse,aproximativ 20% dintre acestea fiind excluse in acest an. Piata devopsele decorative a inregistrat anul acesta o contractie de20%-25%, insa pentru anul viitor ma astept cel putin la mentinereapietei la nivelul lui 2009", a declarat Marius Andronic, directoruldiviziei de vopsele decorative din cadrul Policolor.

In plus fata de restructurarea portofoliul de produse, Policolora realizat si investitii in cresterea si modernizarea capacitatilorde produse anul acesta, valoarea acestora ridicandu-se la peste 3mil. euro."In 2009 am realizat investitii de 3 milioane de euro,iar pentru anul viitor avem un buget de investitii de peste 3,6milioane de euro, care se vor indrepta in aceleasi directii", acontinuat Bardelli.

El a mai precizat ca spera ca in 2010 programul de reabilitaretermica a blocurilor vechi sa aiba o mai mare sustinere din parteaguernului, program care ar putea sustine si industria vopselelor."De la guvern am asteptari in ceea ce priveste investitiile inreabilitarea termica a blocurilor. Sper la o sustinere mai mare dinpartea autoritatilor si consider ca este un program care poatesustine industria vopselor."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO