Companii

Premier Hospitality, companie de consultanţă în domeniul ospitalităţii: Doar 5% din hotelurile locale sunt afiliate unui brand internaţional

Premier Hospitality, condusă de Lucian Marinescu şi Rocsana Borda, este o companie de consultanţă din domeniul ospitalităţii deschisă în 2012.

Premier Hospitality, condusă de Lucian Marinescu şi Rocsana Borda, este o companie de consultanţă din domeniul ospitalităţii deschisă în 2012.

Autor: Miruna Diaconu

10.12.2021, 17:00 140

Multe hoteluri au fost construite în perioada comunistă, iar aducerea lor la standardele internaţionale este foarte costisitoare.

Lucian Marinescu, managing partner, Premier Hospitality, o com­pa­nie de consultanţă în domeniul ospita­lită­ţii, spune că doar 5% din hotelurile lo­cale sunt afiliate unui brand inter­na­ţional, un procent foarte mic com­pa­rativ cu alte ţări din Europa. Există mai multe motive pen­tru care  puţine ho­teluri locale sunt sub denumire inter­naţională care ţin atât de infrastructură, cât şi de alegerile proprietarilor.

„Marea majoritate a hotelurilor exis­tente în România, atât în staţiu­nile de vacanţă, cât şi în principalele ora­şe, au fost construite în perioada co­­mu­nis­tă după standardele de atunci. Aceste stan­darde – atât de arhi­tec­tură şi design, cât şi de dotare şi echi­pare – nu cores­pund cerinţelor lan­ţurilor interna­ţio­nale, şi sunt complicat sau costi­sitor de im­plementat“, ex­plică Lucian Marinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO