Companii

Preşedintele CNAS, la prezentarea planurilor pentru 2015: Nu există probleme în ceea ce priveşte finanţarea pentru anul viitor

Preşedintele CNAS, la prezentarea planurilor pentru...

Autor: Ioana David

15.12.2014, 11:07 147

Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că principalul proiect de anul viitor al instituţie va fi continuarea informatizării, cu introducerea prescripţiei elecronice şi pentru medicamentele care nu sunt compensate.

Informatizarea va viza şi biletele de trimitere care vor fi de asemenea electronice.

Şeful Casei a mai spus că în 2015 va continua proiectul dosarelor electronice, în prezent funcţionând 3,5 milioane de dosare, deschise de aproape 6.000 de medici.

“În dosar se vede toată traiectoria urmată de pacient. Introducem aceste dosare pentru a exista o imagine foarte clară a pacientului atunci când se află în faţa medicului”, a spus Ciurchea.

El a mai arătat că în 2015 va lansa un portal pentru asiguraţi din care aceştia vor putea să afle toată activitatea Caselor de Sănătate.

Un alt subiect abordat în cadrul conferinţei a fost cel al plăţilor externe pentru serviciile pe care autorităţile române le-au decontat în alte state membre. Ciurchea a spus că dacă la începutul anului existau datorii de peste 200 milioane euro, acum acestea au scăzut la 180 milioane euro.

“Încercăm să convingem pacienţii că lucrurile se pot rezolva în ţară. Avem specialişti foarte buni”, a mai spus Ciurchea.

Cât despre bugetul pentru 2015 al CNAS, el a precizat că nu este mai mic “şi nu vor exista probleme în ceea ce priveşte finanţarea”.

Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate va avea anul viitor un buget de 22,9 mld. lei, faţă de 22,8 mld. lei în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO