Companii

Producatorul Angst si-a atins targetul, dar nu si in euro

11.02.2008, 19:44 22

Angst, unul dintre principalii producatori de preparate din carne din piata locala, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 62 de milioane de euro, in crestere cu peste 20% fata de 2006, dar sub estimarile initiale ale producatorului.
Desi la inceputul anului 2007 reprezentantii Angst estimau ca vor finaliza anul cu o cifra de afaceri de 60 milioane de euro, dupa primele sase luni acestia au revizuit estimarile, preconizand pentru sfarsitul anului rezultate financiare de aproximativ 70 de milioane de euro.
"Am inregistrat o crestere de peste 20% a cifrei de afaceri, in euro, in 2007 fata de 2006. Initial, tintele stabilite pentru 2007 au fost de crestere cu 10% a cifrei de afaceri, deci am depasit asteptarile. Diferenta in euro a fost data de devalorizarea leului la sfarsitul anului trecut", a declarat Stefan Padure, vicepresedinte al Angst.
El a adaugat ca o influenta majora in obtinerea acestor rezultate a avut-o dezvoltarea retelei proprii de magazine, atat intensiv, cat si extensiv prin deschiderea a trei magazine noi in Oradea si doua in Cluj, precum si a segmentului HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) si a lanturilor internationale de magazine. De asemenea, la cresterea din 2007 a contribuit si lansarea noii game de preparate din carne "Santi Via".
"Marja de profit in valoare absoluta a fost si ea atinsa, dar nu procentual", a spus Padure.
La jumatatea anului trecut, marja de profit a Angst se apropia de 4%, insa dupa primele noua luni scazuse sub 3,4%. Daca Angst a finalizat anul trecut cu o marja de 3%, atunci profitul net al companiei a fost de minim 1,8 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de 2006, cand obtinea un profit net de 1,2 milioane de euro.
"Estimez ca anul acesta vom finaliza cu afaceri de circa 70 milioane de euro, cu conditia ca moneda euro sa nu treaca de 3,8 lei", a afirmat vicepresedintele Angst.
Anul acesta, Angst are in desfasurare doua investitii Sapard, una la fabrica Salsi din Sinaia, iar a doua pentru construirea unei noi unitati de productie la fabrica din Buftea.
"Anul acesta s-au deblocat fondurile structurale. Sigur le vom accesa pentru a demara fabrica de catering, o unitate de hrana pentru animale, noi ferme de vaci si investitii in procesare lapte", a spus Padure.
De asemenea, Angst va investi in continuare in modernizarea retelei de magazine, actiune inceputa in luna ianuarie a acestui an si in deschiderea de noi spatii comerciale.
"Din analizele noastre, in prezent pe lanturile internationale se inregistreaza o scadere a vanzarilor pe fondul lipsei de clienti, fapt perfect justificat prin cresterea de preturi la utilitati a acestui inceput de an. La aceasta evolutie ne vom astepta pe parcursul anului 2008, o crestere naturala a produselor de calitate in detrimentul celor de volum", a explicat reprezentantul Angst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO