Companii

Producatorul bistritean Carmo-Lact, vanzari de 11 mil. euro

08.11.2009, 23:13 79

Producatorul de lactate si branzeturi Carmo-Lact Prod dinlocalitatea Monor, judetul Bistrita-Nasaud, a anuntat pentru acestan o cifra de afaceri de peste 46,8 mil. lei (aproximativ 11,1 mil.euro), valoare apropiata de rezultatele inregistrate anultrecut.
Compania bistriteana a incheiat exercitiul financiar trecut cuvanzari totale de aproximativ 47,4 mil. lei.
"In estimarile facute pentru acest an am tinut cont de faptul caputerea de cumparare a clientilor nostri este in scadere datoritacrizei financiare. Cresterea dobanzilor, a ratei somajului,comasate cu scaderea veniturilor, sunt doar cativa dintre factoriicare duc la reducerea bugetului alocat chiar si pentru produselealimentare. Cu toate acestea piata pro­duselor alimentare nu estecea mai afectata de criza financiara, fiind totusi o piataatractiva in care con­cu­renta se face tot mai mult simtita", adeclarat Alin Neagos, directorul eco­nomic al companiei Carmo-LactProd. Com­pania produce sub brandurile Fagaras, Monor siTihuta.
"Suntem constienti ca va urma o perioada dificila in care produselelactate se vor comercializa la preturi minime. Micii producatori nuvor face fata concurentei si vor ceda", a mai spus Neagos.
Singurul punct de lucru al companiei Carmo-Lact Prod este inlocalitatea Monor, unde firma detine trei fabrici de lapte.Potrivit reprezentantilor companiei din Bistrita-Nasaud, 32% dinvanzari sunt realizate din contractele cu distribuitorii,supermarketurile sustin 22% din cifra de afaceri a companiei, iarrestul vanzarilor se realizeaza in cadrul diferitelor magazine micide cartier.
"Piata alimentara din Romania este in dezvoltare pe toatesegmentele si inca urmeaza modificari majore. Cu toate ca anul 2009nu a fost unul stralucit, am facut o serie de investitii pentruoptimi-zarea cheltuielilor. In urma­toa­rea perioada vomachizitiona li­ni­ile ne­cesare pentru producerea casca­­valurilorpentru care am finalizat constructia unui fabrici in toamna acestuian", spune directorul econo­mic al companiei Carmo-Lact Prod.
Conducerea companiei a anuntat anul trecut investitii deaproximativ 4 mil. euro pentru construirea si popularea cu animalede rasa a unei ferme, precum si in diversificarea productiei.Carmo-Lact Prod detine o ferma proprie de 150 de capete, destinataproducerii laptelui, principala materie prima utilizata in procesulde productie.
Compania Carmo-Lact Prod este detinuta de Ioan Neagos si CreosteanuEugen-Adrian, cu 50% din actiuni fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO