Companii

Producatorul de ciorapi Mondex Sibiu isi mareste reteaua de magazine proprii

15.03.2005, 00:00 390


Compania Mondex din Sibiu, producatoare de ciorapi de dama, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 6,6 milioane de euro, cu doar 6,8% mai mare decat in 2003, si o crestere a profitului de 6,6%, la un volum de unitati vandute egal cu cel din anul 2003.


"Cresterea la nivelul cifrei de afaceri se datoreaza schimbarii de structura a produselor, inregistrand vanzari mai mari la produsele mai scumpe", a declarat pentru ZF Transilvania Maria Brandasu, director general al firmei.


Pentru a majora numarul clientilor, producatorul sibian isi propune sa dezvolte in acest an inca 13 noi puncte de desfacere in tara. "Vrem sa mentinem zonele castigate deja si sa ne extindem in zona Bucurestiului si in Moldova", a mai spus Maria Brandasu.


In prezent firma are doua magazine proprii in Sibiu si alte sapte puncte de desfacere specializate, in special in Ardeal si Banat.


Mondex a investit in ultimii patru ani peste 12 milioane de euro in utilaje noi si amenajari de productie, cifra de afaceri a companiei ajungand in 2003 la 6,2 milioane de euro.


Pentru acest an, producatorul sibian de ciorapi de dama a alocat un buget de investitii de peste 500.000 de euro, pentru reamenajarea spatiilor de productie si a utilajelor.


"Am avut evolutii pozitive in ultimii ani, cota de piata a companiei ramanand constanta, in jur de 25%. Firma noastra a ajuns lider pe piata interna unde distribuim aproximativ 60% din productie, restul de 40% fiind exporturi pe piata externa, in Germania, Italia, Belgia sau Olanda", a mai spus directorul general al firmei.



Anual, Mondex produce 12 milioane de perechi de sosete si aproximativ 9,6 milioane de ciorapi de dama. In prezent firma are peste 6.000 de clienti in toata tara.



"Anul acesta a debutat cu multe surprize legislative si de aceea ne propunem mentinerea nivelului fizic al productiei, ceea ce va determina si pastrarea dinamicii valorice", a mai spus Maria Brandasu.



Mondex SA Sibiu s-a format in 1995, prin privatizarea fostei fabrici de ciorapi "7 Noiembrie" fondata in 1927. La privatizarea prin metoda MEBO firma sibiana a avut 2.100 de actionari, iar in acest moment pachetul majoritar de actiuni al Mondex este detinut de Calin Bogdan Varcolacu, directorul import-export al companiei.



Principalii competitori autohtoni ai companiei sibiene sunt Adesgo Bucuresti, pe sectorul ciorapilor de tip pantalon pentru femei, si Ciserom Sebes, pe sectorul ciorapilor si sosetelor din bumbac. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO