Companii

Producătorul de componente auto Cogeme Set va investi 10 mil. euro în extinderea producţiei

Autor: Mediafax

18.11.2010, 23:38 268

Compania italiană din domeniul componentelor auto Cogeme Set vainvesti 10 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţiea fabricii sale de lângă Piteşti, prin achiziţia a şase linii deproducţie de ansambluri pentru sisteme de supraalimentare cuturbocompresor şi alimentare cu injecţie.

"Investiţia vizează extinderea capacităţii de producţie existentăcu noi linii de producţie pentru prelucrarea de înaltă precizie,iar finalizarea proiectului este planificată pentru jumătateaanului 2012", au declarat reprezentanţii consiliului deadministraţie al companiei italiene. Produsele fabricate pe acestelinii vor fi introduse pe ultimele generaţii de motoare, care vorechipa modele ale mai multor constructori auto, iar 40% dinproducţie va fi destinată exportului. În prezent, la fabrica dinMiceşti, Piteşti, lucrează 145 de angajaţi, iar până la finalulproiectului de extindere vor fi recrutate alte 65 de persoane.Firma italiană este prezentă în România din anul 2005, iar în 2009a înregistrat o cifră de afaceri de 23,3 milioane de euro, conformdatelor Ministerului Finanţelor. Cogeme Set mai deţine treifabrici, în Italia, Brazilia şi India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO