Companii

Producătorul de hârtie Pehart Tec, controlat de fondul de private equity Abris Capital, şi-a triplat profitul în 2020, ajungând la 79 mil. lei, la afaceri de 545 mil. lei

Producătorul de hârtie Pehart Tec, controlat de fondul...

Autor: Laurentiu Cotu

11.10.2021, 17:30 508

♦ La finalul anului trecut, Pehart Tec Grup, a obţinut un credit sindicalizat în valoare de 51 mil. euro.

Producătorul de hârtie Pehart Tec Grup, con­tro­lat de fondul de private equity Abris Capital, a realizat anul trecut un profit net de 79,3 mil. lei (16,5 mil. euro), triplu faţă de anul anterior, când compania a avut un câştig net de 26 mil. lei (5,5 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 545,7 mil. lei (113,2 mil. euro), în creş­tere cu 1,4% faţă de anul pre­cedent, con­form calculelor ZF pe baza da­telor publice. Pehart Tec Grup a ajuns anul tre­cut la un nu­măr mediu de 532 de an­gajaţi, cu 20  mai mult faţă de anul 2019. 

Compania produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste sau şer­veţele, care ajung în marile lan­ţuri de magazine sau sunt comercializate prin intermediul dis­tri­buitorilor. Pehart Grup este pre­zent în 18 ţări cu pro­du­se­le sale de uz casnic şi uz in­dustrial. Compania exportă hâr­tie absorbantă brută în cen­trul, estul şi sudul Europei, în ţări precum Ungaria, Grecia, Serbia, Cehia, Bulgaria, Po­lo­nia, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Mace­do­nia, Ucraina, Ci­pru, Israel, Moldova, Germania, Bosnia şi Herţegovina, Mun­te­negru, potrivit informaţiilor de pe site-ul Pehart Tec Grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO