Companii

Radu Timis, CrisTim: Am nevoie de executivi cu spirit antreprenorial

Radu Timis, CrisTim: Am nevoie de executivi cu spirit antreprenorial

Radu Timis, proprietarul CrisTim: Astazi nu este loc pe piata decat pentru antreprenori si manageri care pot lua decizii rapide si adaptate la ceea ce se intampla

02.06.2009, 18:24 931

"Vreau sa ducem la capat un obiectiv pe care ni l-am propus de mai mult timp, si anume, sa atingem o cota de piata de 30% pana in 2012. In prezent, CrisTim are o cota de piata de 17,5% si dorim ca pana la finalul acestui an sa detinem aproximativ 19-20% din piata mezelurilor", a declarat Radu Timis, care detine in prezent si functia de CEO al CrisTim.

De aceea, in ultimele doua luni, CrisTim a redus costurile logistice, prin desfiintarea unui depozit care aducea pierderi si prin cresterea productivitatii cu 20%. In urma acestor restructurari din departamentele de productie si logistica, producatorul a disponibilizat pana in acest moment aproximativ 260 de persoane.
Cu toate acestea, Timis spune ca incepand din luna iulie intentioneaza sa faca noi angajari. "Vom face insa angajari pe perioade determinate sau in regim part-time, in special pentru partea de productie si in perioadele in care vanzarile companiei cresc. Pana anul acesta noi nu am implementat un astfel de sistem".
De asemenea, dupa mai bine de un an in care programul de training al angajatilor a fost oprit, acesta va fi reluat incepand cu aceasta luna, principala vizata fiind forta de vanzari a companiei.
"Vrem ca in urmatoarele luni sa fim mult mai dinamici. In trecut, am ales oameni foarte analitici, dar fara spirit antreprenorial deoarece la momentul respectiv acesta era profilul de angajat de care compania avea nevoie. Astazi, nu este loc pe piata decat pentru antreprenori si manageri care pot lua decizii rapide si adaptate la ceea ce se intampla", a spus actionarul CrisTim.
 
Si promovari interne
Astfel, Timis a adus-o in companie pe Camelia Cringus, fost VP resurse umane la Rompetrol, si pe Marian Cretu, fostul director operational al retelei de farmacii Sensiblu. Cringus va prelua functia de director de resurse umane si comunicare in CrisTim, in timp ce Cretu a fost numit Chief Operating Officer, urmand sa preia atributiile lui Gabriel Alexandru, fostul vicepresedinte al grupului CrisTim.
"Deciziile pe care inainte le luam in cateva luni, acum le iau intr-o zi. De aceea am nevoie de oameni care isi asuma riscuri, au o intuitie buna si inteleg perspectiva stilului antreprenorial", a mentionat Radu Timis.
De asemenea, Timis a realizat si promovari interne, CrisTim avand din iunie un nou director logistic, un nou director de IT si un nou director de fabrica la Filipestii de Padure.
Toti cei trei lucreaza in cadrul companiei de mai multi ani, Viviana Tudose, noul director de fabrica de la Filipestii de Padure, fiind inainte managerul de productie al fabricii, in timp ce Dan Conu, fostul sef al retelei de depozite, a preluat departamentul de logistica.
 
Nu renunta la promovare
"Vrem sa pastram in continuare independenta fiecarui business, insa la nivel de grup incercam sa vedem care sunt sinergiile si optimizarile pe care le putem realiza pentru a reduce costurile", a spus omul de afaceri.
Timis sustine de asemenea ca pentru sfarsitul acestui an a fost planificata si o noua campanie de promovare, despre care antreprenorul nu a dorit sa dezvaluie decat ca va avea "o abordare diferita", fata de cele realizate pana acum.
Divizia de mezeluri a grupului CrisTim, cu afaceri consolidate de 120 mil. euro, a finalizat primele patru luni ale acestui an cu o crestere de 5% in euro a vanzarilor, fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar cu 12% in scadere fata de estimarile initiale ale companiei. EBITDA a fost in aceasta perioada de 2,3%, fiind influentata si de campania de promovare derulata in prima parte a acestui an.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO