Companii

Raiffeisen, 2 mil. euro pentru investitii in Rusia si Asia

31.03.2008, 19:22 7

Raiffeisen Capital Management, divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului austriac Raiffeisen, vrea sa atraga de la investitorii romani doua milioane de euro prin intermediul a doua fonduri cu plasamente pe pietele de actiuni din Rusia si Asia pana la sfarsitul anului.
"Un volum de active de doua milioane de euro atras de la investitorii romani ar fi un rezultat mai mult decat pozitiv, tinand cont de faptul ca piata fondurilor de investitii din Romania este inca tanara", a declarat pentru Ziarul Financiar Christa Bernbacher, managing director la Raiffeisen International Fund Advisory , companie afiliata la Raiffeisen Capital Management.
Prin intermediul fondurilor Raiffeisen-EmergingASEAN-Aktien si Raiffeisen-Russland-Akiten, investitorii locali vor putea investi pe pietele emergente din regiunea de sud-est a Asiei si in companii din industria ruseasca.
"Majoritatea investitorilor isi concentreaza plasamentele in China si India, cand vine vorba de Asia. Dar multi trec cu vederea pietele emergente mai mici din Asia, precum Thailanda si Indonezia. In plus, titeiul, gazele naturale si otelul fac din Rusia o piata fierbinte", explica Bernbacher, facand referire la acoperirea celor doua fonduri de investitii.
Raiffeisen Capital Management din Austria a inregistrat recent pe piata locala fondurile Raiffeisen-EmergingASEAN-Aktien si Raiffeisen-Russland-Akiten, ducand astfel la 13 numarul fondurilor de investitii internationale cu care este prezenta in Romania.
Cele 11 fondurile de investitii internationale administrate cu care a intrat RCM pe piata locala au atras 2,7 milioane de euro de la investitorii romani in primele patru luni de la inceperea distributiei pe piata locala. Reprezentantii companiei austriece au anuntat ca in al doilea semestru al anului intentioneaza sa creasca din nou numarul de fonduri distribuite in Romania.
Raiffeisen Asset Management, divizia locala de administrare a investitiilor din cadrul grupului financiar Raiffeisen, gestioneaza patru fonduri mutuale, cu un total al activelor de peste 123 de milioane de lei.
Administratorii straini de fonduri de investitii cu plasamente pe pietele internationale vin sa compenseze oferta saraca a administratorilor locali, ale caror fonduri mutuale nu fac plasamente in afara granitelor. Astfel, investitorii isi pot diversifica plasamentele, avand expunere atat pe pietele emergente, cat si pe cele mature.
Francezii de la Societe Generale Asset Management au fost primii administratori straini care au adus pe piata locala 11 fonduri de investitii offshore din cadrul SGAM Fund, fond multicompartimentat de investitii internationale, a urmat RCM, si mai apoi grupul elen Eurobank EFG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO