Companii

Ranbaxy a transferat anul acesta producţia pentru 10 medicamente la Cluj

Autor: Ioana David

14.11.2010, 23:44 28

Producătorul indian de medicamente Ranbaxy, care deţine companiaclujeană Terapia, a transferat anul acesta producţia pentru 10medicamente la filiala locală. "Unele au fost transferatedefinitiv, iar altele vor continua să fie produse în India şi altestate. Anul viitor vom mai transfera încă cinci produse", a spusDragoş Damian (desen), CEO al producătorului Terapia Ranbaxy.Medicamentele sunt în principal din arii precum cardiovascular şisistem nervos central.

În ceea ce priveşte lansările de noi medicamente, compania aanunţat trei pentru anul viitor, acestea fiind din portofoliulacţionarului majoritar al Ranbaxy, grupul japonez Daiichi Sankyo.În 2009, Daiichi Sankyo a lansat primul produs în România, Evista,folosit în tratamentul osteoporozei (boala ce se manifestă odată cuînaintarea în vârstă prin creşterea riscului de fractură). Companiadoreşte atingerea unei cote de piaţă de 10% cu acest medicament. În2009, piaţa produselor pentru tratamentul osteoporozei a atins 74mil. lei (17,5 mil. euro), iar anul acesta estimările sunt de 90mil. lei (21,4 mil. euro). În 2009, Terapia Ranbaxy a avut o cifrăde afaceri de 310 mil. lei (73,8 mil. euro), în scădere cu 7%comparativ cu 2008. Această valoare include importul de produse înproporţie de 55% şi medicamentele produse la Cluj destinate pieţeiinterne. Pentru anul acesta, compania estimează un plus de 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO