Companii

RATB cere scumpirea biletului la 2 lei pe călătorie

RATB cere scumpirea biletului la 2 lei pe călătorie

Autor: Mirabela Tiron

30.01.2012, 14:07 803

Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) a declarat pentru ZF că s-a transmis la sfârşitul anului trecut către Primăria Municipiului Bucureşti o propunere de majorare a tarifului de călătorie de la 1,3 lei la 2 lei.

"Propunerea de majorare a tarifului are ca motivaţie creşterea cheltuielilor de exploatare ale mijloacelor de transport în comun, având în vedere că din anul 2008 şi până în prezent, preţul motorinei şi al energiei electrice a crescut şi deasemenea, cota TVA a crescut de la 19% la 24%", a declarat Constantin Tobescu. El a precizat cătariful de 1,3 lei/călătorie, practicat în prezent de RATB, este operabil din februarie 2008.

"Actualizarea tarifelor de călătorie se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007, art. 17: Consiliul General al Municipiului Bucureşti are competenţa de stabilire, ajustare şi modificare a tarifelor de călătorie pentru serviciul de transport public de persoane desfăşurat de RATB în Municipiul Bucureşti".

În urmă cu câteva zile, Sorin Oprescu declara că nu este de acord cu această majorare a tarifelor şi că înainte ar trebui să se facă o analiză a cheltuielilor şi deconturilor pe subvenţii.

Anul trecut RATB a finalizat cu o cifră de afaceri de 657 milioane de lei (152 milioane de euro), potrivit lui Tobescu, care a precizat că aceasta este doar o valoare provizorie dat fiind că nu s-au finalizat toate operaţiunile pentru luna decembrie. RATB avea la sfârşitul anului trecut 11.066 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO