Companii

Reactia unui cititor ZF la deschiderea Sun Plaza: "Incet-incet devenim oras de malluri, banci, shaormerii, farmacii si cazinouri". Ce parere aveti?

Reactia unui cititor ZF la deschiderea Sun Plaza: "Incet-incet devenim oras de malluri, banci, shaormerii, farmacii si cazinouri". Ce parere aveti?
20.01.2010, 23:17 133

Vestea ca cel mai mare mall din Bucuresti, Sun Plaza, va fideschis intr-o luna a starnit reactii diverse, cele mai multe fiindimpotriva deschiderii.

Desi noul mall este vazut cu ochi buni pentru ca acesta arprelua din traficul celorlalte malluri, partea rea, in opinia unuicititor ZF este ca "incet-incet devenim oras de malluri, banci,shaormerii, farmacii si cazinouri".

Cei mai multi dintre cititori au considerat ca deschidereanoului mall nu va face decat sa aglomereze si mai tare traficuldeja afectat de aglomeratia cladirilor de acest fel din Bucuresti:"Calea Vacaresti va deveni inpracticabila o data cu deschidereaacestui mall. Daca au investit 200 mil euro, nu puteau sa faca siun pod sau un pasaj? Solutia pe care au ales-o pentru accesul inmall este dezastruoasa, dar nu este decat vina statului roman,implicit a primariei, care nu trebuia sa le acorde autorizatie deconstructie decat dupa ce rezolva problema accesului", scrie un"Sofer" pe site-ul ZF.

"Ziua munca si, dupa, consum, asa da viata!", este concluziaunui alt cititor.

Cel mai mare mall din Bucuresti e gata intr-oluna

Centrul comercial Sun Plaza, aflat in constructie in PiataSudului din Bucuresti, va fi de luna viitoare cel mai mare mall depe piata locala, cu o suprafata inchiriabila de 80.000 de metripatrati.

Procesul de constructie este in grafic, potrivitreprezentantilor companiei EMCT, dezvoltatorul proiectului de 200mil. euro.

"Planul privind lansarea Sun Plaza in februarie este reconfirmatsi ramane in picioare. Data efectiva de lansare va fi anuntatafoarte curand, la momentul adecvat, in concordanta cu strategiacomerciala si cea de comunicare", a precizat pentru ZF MichaelRichard, directorul general al companiei franceze EMCT,dezvoltatorul proiectului detinut de firma austriaca SparkassenImmobilien, subsidiara a grupului Erste.

Acesta urmeaza a fi al treilea mall inaugurat in cartierulBerceni din Capitala, unde mai sunt operationale proiectele GrandArena si City Mall. Cele trei proiecte vor incerca sa atraga baniide cumparaturi ai celor peste 300.000 de locuitori din sectorul 4al Capitalei, dezvoltatorii Sun Plaza mizand pe un trafic de 40.000de oameni zilnic.

Printre chiriasii viitorului mall se numara companiile Cora,BauMax, Mobexpert, C&A, Inditex sau cinematograful CinemaCity.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO