Companii

RED a luat finantare de la Immorent pentru un proiect de 8 mil. euro

RED a luat finantare de la Immorent pentru un proiect de 8 mil. euro

Christian Hiver, director de leasing in cadrul RED

11.01.2010, 23:16 64

Compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital,proprietarul proiectului Armonia Center din Braila, inchis in varaanului trecut, a obtinut finantare de la Immorent Romania, osubsidiara a grupului austriac Erste, pentru finalizareaconstructiei la centrul comercial Cadran din Husi.

Proiectul dezvoltat in orasul din nord-estul tarii va cuprinde20 de magazine, printre care si un supermarket Penny Market,inaugurarea fiind programata pentru luna iunie a acestui an.

"Investitia in acest proiect se ridica la opt milioane de eurosi vrem sa o repetam in mai multe orase din Romania deoarececonsideram ca sunt peste 100 de localitati in tara care pot sustineo asemenea investitie", a declarat Christian Hiver, director deleasing in cadrul RED.

Reprezentantul companiei de dezvoltare imobiliara nu a precizatvaloarea creditului obtinut, a carui semnare a avut loc in lunadecembrie a anului trecut.

Proiectul va avea o suprafata totala construita de 4.500 demetri patrati, precum si 120 de locuri de parcare. Lucrarile destructura la cladire sunt aproape finalizate, iar celearhitecturale vor incepe in aceasta luna, au mai spusreprezentantii companiei.

"Centrul este deja inchiriat in proportie de 50%. Mixul deshopping va include moda, articole de incaltaminte si imbracaminte,produse de sanatate si frumusete, alaturi de servicii bancare, decuratatorie sau clinici medicale", spun reprezentantii RED.

Compania se afla in negocieri pentru obtinerea finantariinecesare constructiei unui al doilea centru comercial sub brandulCadran, care va fi realizat in Marghita, alte proiecte similarefiind vizate pentru orasele Slobozia si Miercurea Ciuc.

RED, companie controlata de fondurile de investitii WarburgPincus si GED, este implicata pe piata locala in mai multe proiectede centre comerciale sau mixte de mari dimensiuni, in orase precumSatu Mare, Baia Mare, Constanta sau Giurgiu, a caror dezvoltare afost momentan incetinita sau oprita.

Investitorii au mai finalizat pe piata locala si proiectulArmonia Center din Arad, care a fost vandut fondului austriac deinvestitii Immoeast intr-o tranzactie semnata in 2007 si evaluatala 120 de milioane de euro. Al doilea proiect finalizat, cel de laBraila, a fost insa inchis in vara anului trecut, la doar noua lunide la inaugurare, din cauza nivelului scazut de trafic si avanzarilor slabe inregistrate de retaileri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO