Companii

Regele lemnului a mai angajat 200 de oameni

Regele lemnului a mai angajat 200 de oameni

Gerald Schweighofer

Autor: Laurentiu Cotu

19.07.2012, 00:06 2929

Milionarul austriac Gerald Schweighofer, care de­ţine pe piaţa locală o afacere de peste 400 mil. euro în pre­lucrarea lemnului, a ajuns în România la 2.300 de angajaţi după ce a recrutat 200 de oameni de la începutul anului.

Schweighofer, care poa­te fi considerat "regele lem­nului" de pe piaţa locală, de­ţi­ne prin grupul Holzin­dus­trie patru fabrici în Sebeş, Rădăuţi, Siret şi Co­mă­neşti şi intenţionează să mai angajeze încă 100 de sa­lariaţi până la sfârşitul acestui an. Recrutările se bazează pe cererea în creş­tere pentru produsele companiei pe piaţa asiatică, în special în Japonia, unde este exportată o bună parte din pro­duc­ţie. În aceste con­diţii, şi aşteptările pri­vind evoluţia cifrei de afaceri sunt optimiste.

"Pentru acest an ne aşteptăm la o ci­fră de afaceri mai mare decât cea rea­li­za­tă în anul precedent", a declarat Emil Pop, director general al Holzindustrie Schwei­g­hofer. Cea mai mare firmă a gru­pu­lui, Holz­in­dustrie, a realizat anul tre­cut afaceri de 375 mil. euro şi un profit net de 74 mil. euro, în timp ce rulajul fabricilor din Siret şi Comăneşti, înre­gistrate pe alte firme, s-a ridicat la circa 40 mil. euro.

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Holzindustrie a mai angajat 200 de oameni şi aşteaptă afaceri mai mari de la fabricile locale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO