Companii

Renault: 15% din vanzarile prin REMAT se fac prin leasing

08.10.2009, 23:12 47

Pentru a mentine anul viitor vanzarile de masini la un nivelsimilar cu cel din acest an, respectiv de 130.000 de unitati, esteobligatorie continuarea programului "Rabla", in opinia lui FabriceCambolive, directorul comercial al marcilor Renault, Dacia siNissan.

"Daca anul viitor vom avea un program REMAT, atunci exista sanseca nivelul pietei auto din 2010 sa fie similar cu cel de anulacesta. Este imperativ ca si anul viitor sa existe 'Rabla' pentru amentine la acelasi nivel vanzarile de masini din 2010", a subliniatCambolive.

Incepand cu luna august, in cea de-a doua etapa a programului"Rabla" din acest an a fost stabilita posibilitatea clientilorpersoane fizice de a achizitiona o masina noua in sistemleasing.

"In medie 15% dintre clienti care au achizitionat un model Daciasau Renault prin programul Renault au apelat la leasing in etapa atreia", a spus Cambolive.

In cea de-a treia etapa a programului REMAT, Dacia a vandut2.000 de automobile, iar Renault 200 de unitati, astfel, dintreacestea, aproximativ 330 s-au vandut in sistem leasing, potrivitestimarilor ZF.

"Spre exemplu, 10% din vanzarile realizate anul acesta prinprogramul REMAT reprezinta vanzari Renault, in conditiile in carela nivelul pietei marca detine o cota de 7%. Astfel, Renault ajucat un rol important in special datorita lui Symbol", a declaratFabrice Cambolive.

Renault a lansat pe piata locala saptamana aceasta modelulFluence, care va inlocui in gama actualul Megane sedan. "Dinvanzarile Renault, Fluence va detine aproximativ 25-30%. Cu Fluencedorim sa fim in top trei in clasa compacta, asadar ne dorim o cotade peste 10% din acest segment. Nu putem preciza un volum, deoarecenu stim cum va evolua piata auto locala pana la finele anului", aspus Fabrice Cambolive.

In 2011 Renault Romania va lansa pe piata locala modelul FluenceZE, versiunea electrica a noului sedan. Odata cu lansarea acestuia,va fi implementata si o infrastructura destinata masinilorelectrice.

"Vom negocia realizarea unei infrastructuri pentru automobileleelectrice nu numai cu anumite orase, ci si cu parteneri furnizoride energie electrica. Suntem deja in negocieri cu anumite companiide electricitate", a subliniat directorul comercial al RenaultRomania.

Vanzarile Renault pe piata locala la nivelul primelor opt luniale acestui an au inregistrat o scadere de 55%, la 6.566 deautoturisme, in contextul in care piata autoturismelor de import ascazut cu 54%.

Cel mai bine vandut model al constructorului francez in acest ana fost Symbol cu 7.527 de unitati, urmat de Megane sedan cu 4.325de masini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO