Companii

Renault se duce cu Logan in Suedia

21.06.2007, 18:11 23

Grupul francez Renault va investi 10 milioane de euro pentru a infiinta anul viitor Renault Nordic, subsidiara din Stockholm, care va coordona activitatea producatorului in regiunea scandinava, unde va lansa 25 de noi modele sub bradul Renault si Dacia.
Potrivit oficialilor grupului, centrul Renault Nordic va coordona activitatea de retail de autovehicule, piese si a serviciilor post achizitie pe pietele din Suedia, Norvegia, Finlanda si Danemarca. Renault va lansa anul viitor pe aceste piete 13 modele, restul pana la 25 urmand sa fie introduse pe piata in 2009.
"Pana acum nu figuram in tarile nordice, Portugalia, Marea Britanie si Grecia. Vom intra prin Renault pe pietele nordice pentru ca in mod clar este un rezervor de exploatat", au declarat reprezentantii Automobile Dacia.
Pretul modelului sau variantele care vor fi introduse in regiunea scandinava nu au fost comunicate, urmand ca acestea sa fie adaptate la specificatiile si cerintele pietelor locale.
"Modelul va fi conform reglementarilor respective, dupa cum a fost modificat pentru toate pietele. In Algeria de exemplu nu e nevoie ca Logan sa aiba ABS sau airbag pentru sofer. In Franta in schimb nu poti sa vinzi o masina fara dublu airbag si fara ABS, ca de altfel si in Germania", au adaugat reprezentantii Automobile Dacia.
Subsidiara Renault Nordic va avea un numar total de 165 de angajati si filiale la Helsinki, Oslo si Copenhaga. Grupul are ca obiectiv majorarea cotei de piata in regiune de la 4% anul trecut, la 7% in 2007.
Dupa ce Automobile Dacia, primul producator al Logan, a inceput exportul pe pietele europene, grupul Renault a demarat productia modelului si in uzinele detinute in Columbia, Maroc, Rusia, Iran, Brazilia si India.
Pentru 2007 reprezentantii Automobile Dacia au declarat ca urmaresc o cifra de afaceri mai mare cu 15% fata de nivelul de 1,55 miliarde de euro anul trecut, in conditiile unei productii de 220-225.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO