Companii

Restructurări pentru profit. Blue Air trece la măsuri dure ca sa rămână pe plus

Restructurări pentru profit. Blue Air trece la măsuri dure ca sa rămână pe plus
07.09.2010, 12:12 190

După euforia de anul trecut, urmată şi la începutul acestui ande deschiderea bazei de la Larnaca (prima bază a unei companiiromâneşti în afara ţării), sfărşitul verii a adus veşti proaste şiprimele declaraţii de prudenţă ale oficialilor companiei.

"Situaţia pe piaţă este dificilă, iar la fiecare trei luni seschimbă previziunile despre profit şi pierderi", justifică Ussamamotivul restructurărilor. Mai exact, Blue Air a renunţat la patruavioane, urmând să rămână cu şase aparate, plus alte două care vorfi livrate de Boeing până la finele anului. Fireşte, reducerea cuun sfert a flotei se traduce prin anulări de zboruri şi reduceri depersonal. Compania va renunţa la bazele operaţionale de la Larnaca(Cipru) şi Sibiu, deci aeronavele vor tranzita cele douăaeroporturi fără să mai poată iniţia şi zboruri de acolo către altedestinaţii. "Ciprul a fost o destinaţie cu potenţial în perioadaverii, deci aşteptările noastre au fost îndeplinite în perioadaiunie-august", observă Ussama. În plus, compania va urmărimenţinerea celor mai profitabile zboruri şi închiderea celor careau randament scăzut. Cât despre angajaţi, cei mai expuşi suntmembrii echipajelor de bord, piloţi şi stewardese, câteva zecifiind nevoiţi să-şi facă bagajele până la finele anului.

"De dragul imaginii, nu pot lua decizii care să afectezeactivitatea companiei. Ne aşteptăm ca strategia de restructurare săducă la o creştere a profitului." "Profit", un cuvânt repetatobsesiv de şeful Blue Air, care aşteaptă să vadă semnul plus cândva trage linie la finele anului. Bilanţul la şase luni se lasă însăaşteptat.

Citiţi mai multe despre strategia de criză a companiei Blue Air pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO