Retail&Agrobusiness

Businessul celor mai mari trei producători de biciclete s-a apropiat de 800 mil. lei, cu 1.000 de salariaţi

Piaţa locală este unul dintre cei mai mari producători europeni de biciclete şi părţi componente, iar o bună parte din bunuri merg la export.

Piaţa locală este unul dintre cei mai mari producători europeni de biciclete şi părţi componente, iar o bună parte din bunuri merg la export.

Autor: Cristina Roşca

14.08.2017, 00:08 1312

♦Businessurile producătorilor de biciclete şi părţi componente pentru vehicule pe două roţi sunt foarte apropiate ca valoare anul trecut după ce cifra de afaceri a fiecărui producător a crescut diferit, cu rate cuprinse între 2% şi 29% ♦ Fabricile celor trei jucători au ajuns la aproape 1.000 de salariaţi în 2016 ♦ Toţi cei trei jucători sunt în top 200 cei mai mari exportatori locali.

Companiile Eurosport DHS (Hunedoara), Ma­di­rom Prod (Timiş) şi Me­chrom Industries (Ar­geş) sunt cei mai mari pro­du­cători locali de bi­ciclete şi părţi com­ponente, potrivit da­telor ZF. Fiecare dintre acestea are afaceri ce variază între 255 şi 265 de milioane de lei.

Mai mult, fiecare dintre cei trei jucători îşi face loc în topul celor mai mari exportatori locali, ocupând o poziţie în clasamentul celor mai importante 200 de firme care îşi trimit  peste graniţă produsele made in Ro­mania .

Piaţa locală este de altfel unul dintre cei mai mari producători euro­peni de biciclete şi părţi componente, iar o bună parte din bunuri merg la export.

România a produs anul trecut părţi componente pentru biciclete în valoare de 300 de milioane de euro, respectiv 17% din valoarea totală a producţiei din UE. România a primit astfel din nou medalia de argint după mulţi ani în care se mulţumise cu bronzul, după ce pe primele poziţii s-au situat două dintre cele mai puternice economii europene, Italia şi Germania. Italia a fost şi rămâne lider incontestabil, în timp ce Germania se bătea cu România umăr la umăr. În ceea ce priveşte producţia de bunuri finite, România a realizat biciclete în valoare de 900 de milioane de euro, respectiv 7% din totalul UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO