Retail&Agrobusiness

Compania din România care face 76 mil. lei cu un singur angajat

Compania din România care face 76 mil. lei cu un singur...
04.06.2016, 00:19 5171
În topul afacerilor chinezeşti de pe piaţa locală se află şi compania Hamei Exim, care are ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice“ şi are un singur angajat, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania are afaceri de 76,2 milioane de lei şi profit net de 250.000 de lei în 2014.
 
China, principalul partener comercial al României în Asia, ocupă locul 19 în rândul investitorilor străini de pe plan local, cu o valoare a investiţiilor chineze în România de circa 440 de milioane de dolari.
 
Cea mai mare investiţie chinezească din România este fabrica de biciclete Eurosport DHS din Deva, deţinută în proporţie de 50% de chinezi şi aflată pe locul 163 în topul expor­tatorilor de pe piaţa locală, cu 299 de angajaţi, afaceri de 205 milioane lei şi profit net de 4,1 mi­lioane de lei în 2014.
 
Compania este urmată în clasament de Honest General Trading, ce are ca obiect de activitate comercializarea cu ridicata de echipa­mente şi furnitori de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire, care avea în 2014 afaceri de circa 123 milioane de lei, un profit net de 8,7 mil. lei la un număr mediu de 285 de salariaţi.
 
 
 
De asemenea, şi Codrin Expert Consulting din Ploieşti se află în top, aceasta fiind o altă companie cu un salariat din sectorul „comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“, cu afaceri de 62,6 milioane de lei şi un profit net de 7,2 milioane de lei.
 
Cele mai recente informaţii primite de la Registrul Comerţului indică faptul că numărul total de societăţi cu investitori chinezi, neradiate, ce existau în baza de date a Registrului Comerţului în luna aprilie a acestui an era de 5.269, iar numărul mediu de înmatriculări de companii cu participaţii de capital chinezesc în intervalul 2007-2015 s-a plasat la 300 pe an, fără să înregistreze creşteri spectaculoase, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii ONRC.
 
China aduce doar 0,8% din totalul investiţiilor străine pe piaţa locală.
 
 
 
Produse de 2,9 mld. dolari din China
 
Pe de altă parte, anul trecut, mărfuri de peste 2,9 miliarde de dolari au ajuns în România din China, din care mai bine de jumătate reprezintă aparatură şi echipamente electrice şi electronice, alături de textile şi articole de metal. Comparativ cu importurile, exporturile româneşti au fost de circa 530 de milioane de dolari anul trecut şi reprezintă mai ales lemn şi componente de echipamente electrice şi electronice. Relaţiile comerciale dintre România şi China, cu o valoare totală de 3,4 miliarde de dolari, reprezentă circa 2,9% dintr-o valoare totală a schimburilor comerciale dintre România şi restul lumii, în timp ce deficitul adus de relaţia cu China a ajuns la 28,75% din totalul deficitului României în relaţie cu alte ţări.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO