Retail&Agrobusiness

Producătorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 mil. euro, va renunţa la activitatea de creştere a porcinelor, după ce peste porcină africană i-a decimat 45.000 de porci

Nicolae Ciuleac

Nicolae Ciuleac

28.07.2018, 11:47 1113

Producătorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 mil. euro controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, va renunţa la activitatea de creştere a porcinelor, după ce peste porcină africană i-a decimat 45.000 de porci.

Carniprod deţine o unitate de procesarea a cărnii în Tulcea, propriul complex de creştere a porcilor care livra 300 de porci pe zi spre sacrificare, dar şi o reţea de magazine.

„Am ajuns la 29.000 de porci ucişi dintr-un total de 45.000 de porci ce urmează să fie ucişi şi incineraţi. Trebuie să distrugem şi 500-600 de tone de carne de porc din depozite. Suntem într-o zonă critică aici în apropiere de Delta Dunării. Pe viitor vom achiziţiona carne de porc de la alţi producători“, a spus Nicolae Ciuleac.

Toţi cei 150 de angajaţi ai complexului de creşterea por­cinelor vor rămâne fără serviciu, potrivit reprezen­tanţilor companei.

„Le mai dau luna asta salariu şi apoi Dumnezeu cu mila. Rămânem cu sectorul comercial, terenurile agricole, dar porcii să-i crească alţii“, a spus Nicolae Ciuleac.

În 2017 Carniprod a ajuns la afaceri de aproape 81 mil. lei (circa 18 mil. euro), înregistrând un profit net de 5,9 mil. lei (1,3 mil. euro), rezultate obţinute cu ajutorul a 500 de salariaţi, portivit datelor publice.

Virusul pestei porcine africane a fost depistat până acum în şase judeţe din România: Ialomiţa, Bihor, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Satu Mare, potrivit Auto­rităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Sigu­ranţa Alimentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO