Retail&Agrobusiness

Primul an de profit pentru hipermarketurile Real: câştig net de 1 milion de euro din patru magazine

Real mai deţine în România doar 4 hipermarketuri după ce a vândut 20 către francezii de la Auchan

Real mai deţine în România doar 4 hipermarketuri după ce a vândut 20 către francezii de la Auchan

Autor: Cristina Rosca

12.05.2015, 00:06 102
Lanţul de hipermarketuri Real, care mai operează în România patru magazine după ce a vândut alte 20 de unităţi francezilor de la Auchan, a obţinut anul trecut afaceri de 300 mil. lei (67 mil. euro) pe piaţa locală şi un profit net de 4,4 mil. lei (1 milion de euro).
 
De altfel, potrivit datelor ZF, acesta este singurul an în care Real a obţinut profit în România, lanţul de hipermarketuri înregistrând pierderi cumulate de peste 310 mil. euro în perioada 2006-2013.
 
Germanii au intrat pe piaţa locală în 2006 şi au pariat pe o extindere accelerată. La finalul anului 2012 grupul francez Auchan, controlat de familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, anunţa că a plătit 1,1 mld. euro pentru magazinele Real din Ro­mâ­nia, Polonia, Ucraina şi Rusia. Doar magazinele din România au fost evaluate la peste 200 mil. euro, această tranzacţie fiind în topul celor mai mari tran­zacţii din retailul autohton. Doar 20 dintre ma­gazine au făcut parte din tranzacţie, alte patru rămânând în portofoliul Metro Group, respectiv cele din Arad, Constanţa Nord, Oradea Episcopiei şi Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO