Retail&Agrobusiness

Auchan a ratat ţinta de 1 mld. euro în primul an cu Real „încorporat“

În prezent, Auchan operează 33 de hipermarketuri în mai multe oraşe din ţară

În prezent, Auchan operează 33 de hipermarketuri în mai multe oraşe din ţară

Autor: Mădălina Panaete

07.05.2015, 00:08 571

Auchan România, unul dintre cei mai mari retaileri locali, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de lei (848 mil. euro), în creştere cu 64% faţă de anul precedent, însă cu mult sub nivelul de un miliard  de euro bugetat pentru 2014, anul în care a grupul francez a reuşit să integreze magazinele Real.

Compania nu a avut comentarii cu privire la evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului net anul trecut.

În 2012, anul anunţării preluării magazinelor Real de către Auchan, cele două companii – Auchan România şi real,-Hypermarket România (firmă care a rămas după tranzacţie cu patru magazine) - aveau cumulat afaceri de 4,86 mld. lei, potrivit datelor de la mfinante.ro. Anul trecut, cei doi retaileri aveau împreună o cifră de afaceri de puţin peste 4 mld. lei, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului, cu 800 mil. lei mai puţin faţă de 2012.

Auchan a finalizat integrarea magazinelor Real în aprilie anul trecut, iar Frederic Bellon, care conduce subsidiara locală a grupului francez, estima la acea vreme că societatea va trece pe profit în doi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO