Retail&Agrobusiness

Producătorul de carne de pui Safir din Vaslui cere un ajutor de stat de 21 mil. lei pentru 470 de noi locuri de muncă

Producătorul de carne de pui Safir din Vaslui cere un...

Autor: Roana Rotaru

03.07.2017, 00:05 976

„Când o să primesc banii în mână, a­tunci o să putem sta de vorbă”.

Producătorul de carne de pui Safir din Văleni, judeţul Vaslui, care deţine brandurile de carne de pui Deliciosul de Vaslui, Fomică şi Zdravăn Moldovenesc, o companie cu acţionariat 100% românesc, a solicitat un ajutor de stat de 21 mil. lei (4,6 mil. euro) prin care ar urma să creeze 470 de noi locuri de muncă, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Din totalul de 38 de companii care au aplicat pentru obţinerea unui ajutor de stat, suma solicitată de Safir este cea mai mare. „Când o să primesc banii în mână, a­tunci o să putem sta de vorbă”, a răs­puns Ghiorghi Safir (66 de ani), ac­ţio­narul majo­ritar al com­pan­iei Sa­fir, la în­tre­barea ZF le­gată de pro­­iec­­­tul de in­ves­­tiţii pe care ar urma să-l reali­zeze în ju­deţul Vaslui. Antre­pre­norul adminis­trea­ză compania împre­un­ă cu fiii săi Ge­or­­ge (39 de ani) şi Iulian Safir (36 de ani). Grupul de firme Safir deţine în judeţul Vaslui trei ferme de creştere a păsărilor cu o capacitate de un milion de pui pe serie, un abator, o fabrică de făinuri proteice, o fabrică de nutreţuri combinate precum şi propria reţea de distribuţie, potrivit datelor publicate pe site-ul comaniei. Cea mai mare contri­bu­ţie la formarea cifrei de afaceri a gru­pului de firme Safir o are abatorul Safir, care a generat anul trecut vânzări totale de peste 133 mil. lei (circa 30 mil. euro) din prelucrarea şi conservarea cărnii de pa­săre. Compania Safir a înregistrat anul trecut un profit net de peste 440.000 lei, rezultate obţinute cu ajutorul a 366 de angajaţi, potrivit da­telor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO