Şeful Cris-Tim despre Brexit: „Se va curăţa piaţa de exporturile neoficiale“

17 mai 2017 Ziarul Financiar

Radu Timiş, preşedintele Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, un busines de 124 mil. euro în 2016, estimează că exporturile de carne în Marea Britanie se vor scumpi cu 5% din cauza taxelor vamale, însă acest cost suplimentar va fi suportat de distribuitorii care se ocupă de logistică.

„Chiar dacă va fi o taxă vamală, nu va fi foarte mare, va fi de maximum 5%. Piaţa britanică este o piaţă scumpă, adică produsele sunt mai scumpe de 2-3 ori decât în România, deci nu vedem că ar avea vreun impact în vânzările noastre, dimpotrivă, chiar se va curăţa piaţa. Astăzi, datorită faptului că e o piaţă liberă nu sunt foarte multe controale, iar multe companii trimit neoficial marfă în zona europeană“, a spus Radu Timiş.

Preşedintele Cris-Tim estimează pentru anul acesta un profit cu 50% mai mic  faţă de anul precedent, în contextul în care preţul cărnii de porc a crescut cu 32% în ultimele patru luni, iar producătorul şi-a propus să renunţe la înlocuitorii de carne, conservaţi sau alte E-uri, din toată gama de produse.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2017

 
Cuvinte cheie:
Cris-Tim
, radu timis
, Brexit
, exporturi
, carne
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide