Retail&Agrobusiness

Tudor Furir, Pernod Ricard: Consumul oficial de băuturi spirtoase a crescut cu 25% în acest an. Este cel mai bun an de după 2008

Tudor Furir, managing director, Pernod Ricard România: „Sunt optimist în ceea ce priveşte anul viitor. Acest optimism este bazat pe un cadru fiscal neschimbat şi pe un venit disponibil mai mare, deci un apetit de consum mărit“.

Tudor Furir, managing director, Pernod Ricard România: „Sunt optimist în ceea ce priveşte anul viitor. Acest optimism este bazat pe un cadru fiscal neschimbat şi pe un venit disponibil mai mare, deci un apetit de consum mărit“.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.12.2016, 00:08 741

Tudor Furir, managerul român care conduce de peste zece ani afacerile Pernod Ricard România, companie care are în portofoliu branduri precum Ballantine’s şi Absolut, spune că, din datele pe care le are, vânzările fiscalizate de băuturi spirtoase au crescut cu aproximativ 20-25% faţă de 2015, după mai mulţi ani de scădere.

Această creştere s-a văzut şi în businessul companiei, care va trece în acest an pragul de 30 mil. euro. „2016 este cel mai bun an de după 2008. Stabilitatea pieţei şi un cadru fiscal corect au fost vectorii principali care au condus la acest rezultat. Am lansat un număr relativ mare de branduri cum ar fi vodca Ostoya, bitterul Becherovka sau ginul Monkey 47“, a declarat Tudor Furir, ma­naging director Pernod Ricard România, unul dintre cei mai mari importatori de băuturi alcoolice de pe plan local.

Piaţa de băuturi spirtoase a con­sem­nat mai mulţi ani de scă­dere odată cu izbucnirea cri­zei financiare, care a tăiat din consum, dar şi odată cu creşterea accizei de la 750 de euro pe hectolitru de alcool pur până la 1.000 de euro în 2013, măsură care a determinat creş­te­­rea preţurilor şi as­cen­­siunea pieţei negre.

Odată cu noul Cod fiscal, intrat în vigoare în acest an, acciza a re­ve­­nit la 750 de euro, lu­cru care a de­terminat re­ve­­ni­rea pieţei. Conform da­telor fur­nizate anterior de Aso­cia­ţia Spirits Ro­mâ­nia, piaţa neagră a produselor spirtoase atinge anual 170 mil. li­tri, adică 75% din totalul pieţei de băuturi spirtoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO