Retail&Agrobusiness

Unul dintre fondatorii Electrogrup, un business de 100 mil. euro, alături de un partener au pariat 4 mil. euro pe o podgorie lângă salina Turda

Podgoria este amplasată în imediata apropiere a Salinei Turda, pe Dealurile Durgău

Podgoria este amplasată în imediata apropiere a Salinei Turda, pe Dealurile Durgău

Autor: Laurentiu Cotu

23.12.2015, 00:06 1100

Simion Mureşan, de profesie jurist şi acţionar în cadrul companiei Electrogrup Cluj, alături de Claudiu Sugar, cu afaceri în imobiliare şi energie, au pus în urmă cu cinci ani bazele unei afaceri în domeniul viticol, La Salina, proiect ce a presupus investiţii totale de aproximativ 4 mil. euro. Podgoria este amplasată în imediata apropiere a Salinei Turda, pe Dealurile Durgău, o zonă cu tradiţie în viticultură, ce datează din perioada Imperiului Roman.

„Decizia de a investi a venit din pa­si­u­nea pentru vin şi din potenţialul de afa­ceri în enoturism, domeniu neexploatat încă în România. Astfel, am reuşit să dez­vol­tăm la Turda o plantaţie de viţă-de-vie, o cramă, un restaurant, o pensiune, dar şi o her­ghelie de cai“, a spus Claudiu Sugar, unul dintre proprietarii podgoriei La Salina.

Sursele de finanţare pentru acest proiect au provenit din credite bancare, fon­duri europene, iar mai mult de jumă­tate din investiţie a fost susţinută din con­tribuţia proprie a celor doi antreprenori. Pe­rioada de recuperare a investiţiei este esti­mată la minimum 10-12 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO