Companii

România Liberă: SRI a fost implicat în tranşarea unei dispute privind proprietarul Marriott

România Liberă: SRI a fost implicat în tranşarea unei dispute privind proprietarul Marriott

Foto: Romania Libera

01.08.2011, 11:18 1931

Cotidianul România Liberă publică în ediţia de astăzi uninterviu cu un fost agent SRI sub acoperire, Marin Breajăn, careafirmă că serviciul a fost implicat printr-un fost ofiţer, CorneliuPăltânea, în tranşarea unei dispute privind 30% din acţiunile celuimai mare hotel din Bucureşti, Marriott.

"Era vorba de un anume Emilios Thoma, despre care am aflat că acumpărat ONT Carpaţi şi avea 30% din acţiuni la "Marriot" (hotelbucureştean), dar s-a certat cu (Fatih) Taher ( actionarulprincipal al hotelului). Dar, având fiecare legături secrete cuSRI, au apelat ambii la SRI, la Măgureanu ( fostul şef SRI până în1997-n.n.), prin Păltânea. S-a rezolvat în favoarea lui Thoma,acţiunile ( cele 30%) rămânând la el. Pe urmă, acest serviciutrebuia să fie plătit, şi probabil că a fost plătit, şi de Thoma şide Păltânea, prin relaţiile, lor", susţine Marin Breajăn îninterviul acordat României Libere.

Marriott este cel mai mare hotel de cinci stele din capitală,după cifra de afaceri. Conform celor mai recente date disponibilela Registrul Comerţului, în 2009, compania pe care este înregistrathotelul, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, a obţinut o cifrăde afaceri de 26 milioane de euro şi pierderi de 13,9 milioane deeuro.

Deschis in noiembrie 2000, The Grand Hotel Marriott a avut unimpact puternic pe piata hotelurilor de lux din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO