Companii

Romenergo: „Seniorii“ noştri au acumulat experienţă construind infrastructura energetică din ţară. Câţi dintre tinerii de azi au mai făcut un proiect complex?

Romenergo: „Seniorii“ noştri au acumulat experienţă construind infrastructura energetică din ţară. Câţi dintre tinerii de azi au mai făcut un proiect complex?

În ceea ce priveşte producţia de energie în hidrocentrale de mici dimensiuni, finanţarea proiectelor a devenit mult mai dificilă după cei doi ani de secetă extremă prin care a trecut România. Foto Silviu Matei

Autor: Roxana Petrescu

06.02.2013, 18:27 1085

"Cea mai mare parte a afacerilor noastre vine de pe seg mentul de contrac tor general. Iniţial Romenergo a fost înfiinţată ca o casă de comerţ exterior pentru echipamente specifice industriei energetice şi apoi a început să activeze ca şi contractor general pe pieţele externe. Romenergo era un fel de integrator, era un repre zentant al industriei energetice naţionale pe pieţele externe pentru că puneam cap la cap producţia locală şi veneam cu o ofertă competitivă pe pieţele externe. Acum că industria în mare parte a picat, cumpărăm produse de la alţii, iar avantajul nostru competitiv ca firme româneşti, pe partea de costuri, a cam dispărut. Practic, în businessul de contractor general, modul în care ţi-ai definit trecutul este fundamental pentru felul în care îţi construieşti viitorul. Trăieşti din eligibilitate", spune Valentin Chiser, directorul general al Ro menergo. El ocupă această funcţie de la finalul anului trecut, înainte activând ca director finan ciar în cadrul firmei.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO