Companii

Romprest face rebranding si investeste 12 mil. euro intr-o noua divizie

Romprest face rebranding si investeste 12 mil. euro intr-o noua divizie

Romprest tinteste o cifra de afaceri de 50 mil. euro in urmatorii trei ani

15.10.2007, 23:31 218

Romprest Service, companie la care fondul de investitii 3i - unul dintre cei mai mari jucatori mondiali din domeniu - a preluat 30% din actiuni, are in plan investitii de 12 mil. euro in 2008, intr-o noua divizie.
"Am infiintat recent o subsidiara, Romprest Energy, care se va ocupa in exclusivitate in urmatorii ani de proiecte "waste-to-energy", adica convertirea prin incinerare a deseurilor in energie. Am finalizat deja impreuna cu partenerii externi din Italia si SUA primul proiect pentru un incinerator de talie mare, cu o investitie preconizata la peste 12 de milioane de euro. Speram sa derulam acest proiect in 2008", a spus Florin Bolchis, vicepresedinte al Romprest.
Pe langa aceasta, Romprest mai are trei divizii: de curatenie si servicii aeroportuare, de salubritate, de drumuri, intretinere si reparatii, dar si o subsidiara, Romprest Security. Compania asigura servicii integrate pe piata de facilities management.
Facilities management se refera la toate activitatile necesare pentru mentinerea curateniei si intretinerii unei cladiri, complex comercial sau industrial din momentul construirii, dar si dupa darea in folosinta.
In prezent, actionariatul companiei de curatenie se imparte intre Detaco LLC (60%), fondul 3i Group (30%) si Compania Nationala Aeroportul Henri Coanda-Bucuresti SA (10%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Cristi Borcea, presedintele executiv al Clubului de Fotbal Dinamo, a iesit din afacerea Romprest cu o luna inainte ca aceasta sa fie preluata de catre fondul de investitii 3i.
El a vandut in luna mai pachetul de actiuni detinut la Romprest Service catre fondul Detaco pentru ca ulterior acesta sa vanda 30% catre gigantul 3i. Borcea nu mai apare direct ca actionar in companie.
"Preconizam o cifra de afaceri de peste 80 de milioane de lei (24 mil. euro - n.red.) pentru 2007, cu 25% peste bugetul nostru stabilit in 2006. Cresterea dupa primele opt luni ale anului a fost de 70% comparativ cu 2006. Numarul angajatilor a crescut si el substantial, in aceasta perioada Romprest si-a marit efectivul cu aproape 1.000 de angajati, ajungand la peste 3.500. Motorul principal continua sa fie divizia de curatenie si facilities management", a adaugat Bolchis.
In urmatorii trei ani, Romprest vizeaza afaceri de circa 50 mil. euro, cu un ritm de crestere superior celui de 25% si un numar de 5.000 de angajati..
Compania traverseaza un proces de rebranding, estimat la circa 0,1 mil. euro, suma in care sunt incluse "partea de agentie, consultanta, advertising, inscriptionarea tuturor masinilor si utilajelor, precum si reinnoirea materialelor interne si externe de comunicare".
Piata de facilities management este de aproximativ 100-150 mil. euro si are un ritm de crestere de peste 20-25% anual. Piata se asteapta sa accelereze in urmatorii ani datorita parcurilor industriale mari si mall-urilor care vor fi finalizate.


Romprest in cifre

Fondul de investitii 3i detine 30% din actiunile companiei;
Alti actionari sunt: Detaco LLC (60%) si Compania Nationala Aeroportul Henri Coanda-Bucuresti SA (10%)
Compania si-a bugetat o cifra de afaceri de peste 80 mil. lei (24 mil. euro) in acest an;
Cu o luna inainte de deal-ul cu 3i, Cristi Borcea, directorul executiv al Clubului de Fotbal Dinamo, a iesit din afacere, vanzand 20% din actiuni fondului Detaco, care ulterior a cedat 30% catre 3i;
Are peste 3.500 de angajati in prezent si vrea sa ajunga la 5.000 de persoane in urmatorii ani;
Activeaza pe o piata cu un ritm de crestere de 20-25% anual, evaluata la peste 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO