Companii

Romstal are in plan 300 de magazine in regiune

Romstal are in plan 300 de magazine in regiune

Paul Mierosu, director de vanzari al companiei: La nivel de grup vrem sa atingem pana in 2015 o cifra de afaceri de 500 de milioane de euro. Acest lucru inseamna o dezvoltare a numarului de clienti si parteneri, precum si dezvoltarea gamelor si a serviciilor.

15.09.2006, 19:00 186

Compania Romstal Imex, unul dintre principalii jucatori de pe piata instalatiilor, isi va extinde puternic reteaua de magazine in regiune pentru a-si tripla afacerile.
"La nivel de grup vrem sa atingem pana in 2015 o cifra de afaceri de 500 de milioane de euro. Acest lucru inseamna o dezvoltare a numarului de clienti si parteneri, precum si dezvoltarea gamelor si a serviciilor", a spus Paul Mierosu, director de vanzari al companiei.
Romstal detine in prezent o retea de 145 de magazine proprii si franciza, dintre care 100 in Romania. Obiectivul companiei vizeaza atingerea pragului de 300 de magazine in strainatate pana la orizontul anului 2008.
Anul trecut, Romstal a inregistrat afaceri de 106 milioane de euro in Romania, restul pana la 155 de milioane de euro fiind reprezentat de activitatea din Moldova, Ucraina si Italia, potrivit oficialilor.
"Am inregistrat o crestere de 20% a vanzarilor de anul trecut in Romania si de 28% in primele opt luni din acest an. Estimam pe intregul an o crestere de 30% a afacerilor din Romania", a completat Mierosu. Strategia Romstal vizeaza deschiderea de magazine proprii in principalele orase din tara si din strainatate.
"In orasele importante avem magazine proprii sub forma de filiale, iar in orasele cu numar mai mic de locuitori avem reprezentante Romstal, sub foma de franciza. Insa desi folosim diferite societati, imaginea, serviciile si ideea pe care vrem sa o promovam se pastreaza", a adaugat Mierosu.
Fondata in 1994, compania detine 145 de puncte de vanzare in Romania si in tari precum Moldova, Ucraina si Italia. Pana la sfarsitul acestui an, Romstal va mai deschide 40 de magazine. De curand, Romstal a deschis un magazin propriu in Brasov, iar luna viitoare este programata deschiderea altuia in Craiova.
In Moldova sunt deschise in prezent 15 puncte de vanzare dintre care trei sunt situate in Chisinau, iar in Italia un singur magazin.
In Ucraina, Romstal are o retea de 18 magazine, urmand ca pana la sfarsitul anului curent sa mai deschida alte 12, iar in Romania are in prezent aproximativ 100 de magazine.
Compania a decis in acest an si extinderea portofoliului de produse prin doua noi divizii - ceramica si produse electrice.
Anterior, Romstal era activ prin diviziile termo (centrale termice si radiatoare), hidro (sisteme de canalizare, electropompe, sisteme de irigatie etc.) si sani (produse sanitare, mobilier de baie, accesorii).
Cel mai bine vandute produse anul trecut au fost centralele termice, obiectele sanitare si tevile pentru instalatii.
In acest an Romstal isi va mari capacitatile de stocare prin construirea a peste 5.000 de metri patrati de depozite la Bucuresti si Deva.
Principalele marci comercializate de magazinele Romstal sunt Danfoss, Nova Florida, Viessman, Sime, Herman, Ideal Standard, Jacuzzi, Grohe, Keuco, Salgar, Versace, Gardenia-Orchideea, Aparici si Ibero.
Grupul Romstal includ pe langa Romstal Imex, si companii din alte domenii precum dealerul auto AutoKlass, producatorul de tubulatura Valrom sau societatea Romstal Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO