Companii

Romtelecom va concedia în acest an între 1.000 şi 1.400 de angajaţi

Autor: Adrian Seceleanu

12.01.2011, 10:21 62

Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixă, vaconcedia în acest an între 1.000 şi 1.400 de salariaţi, ca parte aprogramului prin care compania încearcă să-şi adapteze operaţiunilela condiţiile dificile de pe piaţă, a anunţat operatorul. Companiaavea la finele lunii septembrie a anului trecut 9.192 de angajaţi.Romtelecom şi-a redus şi anul trecut numărul de oameni cuaproximativ 1.000 de persoane, cea mai mare reducere fiindrealizată prin externalizarea către Ericsson a unui număr deaproximativ 600 de oameni.

"Operăm pe o piaţă extrem de competitivă, cu unele dintre celemai mici preţuri din Europa pentru serviciile de comunicaţii, şitrebuie să fim capabili să ne îmbunătăţim performanţele la nivelintern, capacitatea noastră de a oferi mai mult cu mai puţineresurse. Trebuie să susţinem transformarea şi schimbarea continuă acompaniei - este singura modalitate prin care putem să fim încontinuare competitivi pe piaţa românească," a declarat YorgosIoannidis, Directorul General al Romtelecom.

Romtelecom, singura mare companie telecom locală ai cărorangajaţi sunt organizaţi în sindicate, va negocia condiţiile încare vor fi realizate concedierile. Angajaţii vor primii salariicompensatorii în funcţie de vechimea în cadrul companiei. Sumeleplătite la concediere pot ajunge şi la 14.000 de euro, potrivitcompaniei, care se aşteaptă să realizeze reducerea de personal întrei valuri.

Romtelecom se confruntă cu o concurenţă dramatică cu companii caRCS&RDS şi UPC. Compania controlată de grupul elen OTE şi denemţii de la Deutsche Telekom este numărul unu pe telefonie fixă -un business în scădere, numărul doi pe net fix şi al treileajucător pe piaţa TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO