Companii

S&P a redus ratingul Rompetrol la "B", de la "B+", cu perspectivă negativă

S&P a redus ratingul Rompetrol la "B", de la "B+", cu perspectivă negativă
22.09.2010, 13:56 16

Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul Rompetrol GroupNV la "B", de la "B+", cu perspectivă negativă, în urmasechestrului asigurător instituit de autorităţile române asupraunor active ale subsidiarei Rompetrol Rafinare (RRC), dar şi pefondul performanţelor operaţionale "foarte slabe", informeazăMediafaxBusiness.

"Retrogradarea reflectă temerile noastre privind riscurile deţară şi riscurile politice tot mai serioase dintre companie şiguvernul român, dar şi performanţele operaţionale în continuarefoarte slabe", a declarat analistul de credit Lucas Sevenin,într-un comunicat transmis miercuri de S&P.

Agenţia de rating avertizează că aspectele fundamentale aleoperaţiunilor de rafinare "creează un strat suplimentar deincertitudine", după ce Petromidia a înregistrat o pierdere EBIT(înainte de dobânzi şi impozitare) de 78 milioane de dolari şi opierdere netă de 119 milioane de dolari în primele şase luni aleacestui an.

În urmă cu două săptămâni, Fiscul a pus sechestru asigurător pe activele Rompetrol Rafinare(Petromidia) pentru a împiedica vânzarea acestora până larecuperarea datoriei de 517 milioane de euro.

ANAF: Dacă Rompetrol nu plăteşte întreaga datorie, vom trece laexecutarea silită

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO