Companii

Şaptesprezece companii vor primi ajutoare de stat de 35 mil. lei pentru a crea 1.500 de noi locuri de muncă

Şaptesprezece companii vor primi ajutoare de stat de 35...

Autor: Dana Ciriperu

26.05.2015, 00:06 212
Producătorii de componente pen­tru industria auto Martur (cu o fabrică în ju­deţul Argeş) şi Faurecia (Sibiu) vor primi ajutoare de stat de şapte milioane de lei fiecare după ce solicitările depuse în baza schemei 332/2014 au fost aprobate de Ministerul Finanţelor.
 
Acestea sunt cele mai mari două finanţări admise, potrivit datelor publicate de Finanţe care au aprobat 17 din cele 46 de solicitări depuse de companii în a doua etapă a schemei de ajutor de stat pornită cu ho­tărârea de Guvern 332/2014. Cele 17 proiecte admise vor primi ajutoare de stat de 35,5 mil. lei şi vor crea 1.500 de locuri de muncă. Valoarea totală a investiţiilor deru­late nu este publică.
 
În total, în cele două etape de finanţare deschise din octombrie anul trecut până în prezent s-au înscris aproape 100 de com­panii, dar au primit undă verde pentru acor­duri doar 47 de firme, potrivit calcu­lelor ZF pe baza datelor de la mfinante.ro.
 
Printre firmele care vor primi ajutor de stat se numără şi grupul canadian Ce­les­tica, compania antreprenorială Bilka Steel, controlată de Horaţiu Ţepeş sau pro­du­că­torul Braiconf, companie listată la Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO