Auto

Putineanu, IB Cargo: Industria auto este printre cele mai exigente. De multe ori transportăm piese cu avionul

Putineanu, IB Cargo: Industria auto este printre cele mai...

Autor: Bogdan Alecu

25.05.2015, 00:05 221
Livrarea de componente auto la timp poate genera un business în creştere com­pa­niilor de transport şi logistică, în condiţiile în care pentru a evita plata unor amenzi de zeci sau sute de mii de euro pentru opri­rea pro­duc­ţiei unei uzine din cauza lipsei de componente, acestea ape­lea­ză inclusiv la transport aerian în regim de urgenţă.
 
„Avem un client de automotive care im­portă şi exportă foarte mult, dar care poate lua componente doar din Japonia şi pe care le li­vrea­ză mai departe în SUA. Noi livrăm numai pe aer, numai că sunt câteodată atât de urgente, încât fac şi courier-on-board, colete de 100 de kilograme la bagaj care pot salva una-două zile şi plătesc mult mai mult deoa­re­ce doar atât pot produce cei din Japonia“, a spus Cătălin Putineanu, ma­na­ging director şi ac­ţionar al IB Cargo. Într-un caz similar com­pania a trimis inclusiv piese pentru un con­structor auto cu ajutorul unui avion charter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO