Companii

Schimbari de management la PwC

01.07.2004, 00:00 40

PricewaterhouseCoopers (PwC), liderul pietei mondiale a serviciilor profesionale, a numit un roman la conducerea filialei din Romania.
Pozitia de Territorial Senior Partner este ocupata, incepand de astazi, de Vasile Iuga, Partner, sef al departamentului de audit si consultanta pentru afaceri.
Dupa o perioada de 13 ani petrecuti in fruntea companiei de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers din Romania, fondatorul afacerii Jean-Pierre Vigroux , a parasit biroul de la Bucuresti pentru pozitia de Senior Partner pentru PwC Europa de Sud - Est. Structura nou infiintata acopera pietele din Bulgaria, Serbia si Muntenegru, Macedonia, Kosovo, Albania si Bosnia, inclusiv Republica Srbska.
Vasile Iuga lucreaza pentru PwC de la inceputurile operatiunilor in Romania in 1991, numarandu-se printre putinii manageri romani alesi de un grup multinational sa conduca afacerile locale.
"A fost o decizie de afaceri. S-a considerat ca Vasile Iuga era persoana cea mai potrivita pentru a ocupa aceasta pozitie, dintre mai multe optiuni. Nationalitatea sefului este tot mai putin importanta intr-o companie multinationala", spune Jean-Pierre Vigroux.
Aceasta nu este singura schimbare operata de PwC la nivel de top management. David Trow, Partner in departamentul de audit si consultanta pentru afaceri al PwC Romania, a fost numit, cu incepere de la 1 iulie, ca Territorial Senior Partner pentru Serbia. El va continua sa supervizeze biroul din Timisoara si grupul tehnic al fimei din Romania. In locul lui va veni pe pozitia de Partner la PwC David Fuller, care a lucrat pana in prezent in cadrul biroului de la Varsovia. De asemenea, Mihaela Mitroi, tax director, a fost promovata in functia de Partner in departamentul de consultanta fiscala, iar Alexandru Lupea a preluat functia de Partner in departamentul de audit si consultanta pentru afaceri.
Pe o piata in formare, PwC si-a consolidat o pozitie de lider in domeniul serviciilor profesionale, cu o cifra de afaceri care a crescut de la un milion de dolari in al doilea an de activitate, la peste 17 milioane anul acesta.
De asemenea, numarul angajatilor a ajuns la peste 330.
Jean-Pierre Vigroux afirma ca valoarea cifrei de afaceri nu inseamna mare lucru avand in vedere nivelul inca scazut de dezvoltare a pietei. "Lupta pentru cifra de afaceri nu are prea mult sens in acest moment. A fi lider pe piata inseamna in primul rand profitabilitate, minimizarea riscurilor asumate, servicii de calitate, adaptate nevoilor clientelei, dar si un stil de lucru care sa nu afacteze viata privata a angajatilor", mai spune Vigroux.
razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO