Companii

Şeful Auchan: românii au început să vină la cumpărături cu o singură bancnotă de 50 de lei

Şeful Auchan: românii au început să vină la cumpărături cu o singură bancnotă de 50 de lei

Autor: Cristi Moga

16.09.2010, 14:13 104

Patrick Espasa, directorul general al reţelei de hipermarketuriAuchan România, spune că a observat o scădere a coşului de consumcu 5% în rândul clienţilor companiei, o bună parte dintre aceştiavenind la magazin cu o singură bancnotă de 50 de lei cu careîncearcă să cumpere cât mai multe produse.

"De la 1 iulie a crescut numărul de clienţi, dar coşul mediu ascăzut cu 5%, astfel că oamenii au început să vină la magazin cu osingură bancnotă de 50 de lei şi cumpără în jur de 20 de produse.În cadrul magazinelor noastre preţul mediu al produselor este decirca 4 lei, mai puţin de un euro", a declarat Espasa în cadrulunei conferinţe de presă în care a fost anunţat parteneriatul cuIulius Group pentru deschiderea unui hipermarket Auchan în cadrulproiectului Palas din Iaşi.

Auchan operează în prezent o reţea de şapte hipermarketuri şiîşi propune ca în următorii doi ani să ajunge la 12 unităţi.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO