Companii

Şeful Continental Hotels a cerut insolvenţa Blue Air: "E ridicolă suma, dar doar prin tribunal se mai pot recupera banii“

Autor: Mirabela Tiron

01.11.2010, 23:42 30

Radu Enache, proprietarul lanţului hotelier Continental, careoperează 14 hoteluri pe piaţa românească, cu afaceri de 19,4milioane de euro anul trecut, a cerut intrarea în insolvenţă acompaniei aeriene Blue Air pentru o datorie de 18.400 de euro,potrivit datelor de pe Tribunalul Bucureşti şi declaraţiilor luiEnache.

"Suma este ridicolă, dar reprezentanţii companiei Blue Air nu aurăspuns la niciuna dintre multele notificări trimise de noi.Aceasta este o datorie pe care Blue Air trebuia să o plătească demultă vreme, însă se pare că singura metodă de a recupera banii dela această companie este cererea intrării în insolvenţă", adeclarat Radu Enache.
În hotelurile controlate de Enache s-au cazat angajaţi ai Blue Air,în principal cei din echipajele de zbor.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei Blue Air au transmis căs-a dat deja dispoziţie pentru stingerea datoriei, dispoziţie ce seva implementa după confirmarea soldului de ambele părţi. "Până înprezent nu s-a primit nicio notificare de către Blue Air cu privirela acest dosar din tribunal", au transmis oficialii Blue Air.

Mai multe companii au cerut anul acesta intrarea în insolvenţă aBlue Air pentru recuperarea unor bani. Mai mult, în urmă cu câtevasăptămâni Tribunalul Bucureşti a făcut publică admiterea intrăriiîn insolvenţă a companiei aeriene low-cost Blue Air, la cerereaformulată încă din martie de către operatorul aerian Carpatair şicompania Service Excellence Solutions, pentru datorii de 30.000 deeuro şi respectiv 48.000 de euro. Decizia a fost imediat contestatăde oficialii Blue Air, ce au susţinut că toate datoriile cătreaceste companii au fost achitate, iar compania a obţinutsuspendarea deciziei de intrare în procedură de insolvenţă.
Blue Air este controlată de Nelu Iordache. Suspendarea hotărârii deintrare în insolvenţă înseamnă că Blue Air îşi va continuaactivitatea în mod independent, fără ajutorul unui administratorjudiciar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO