Companii

Şeful P&G România: S-a terminat cu scăderile din consum

Şeful P&G România: S-a terminat cu scăderile din consum

Sotirios Marinidis

Autor: Cristina Roşca

21.06.2012, 00:07 1320

Procter & Gamble, cel mai mare jucător de pe piaţa locală a bunurilor de folosinţă îndelungată nealimentare, estimează pentru acest an o creştere uşoară, însă stabilă a consumului după circa trei ani de scăderi.

"În perioada ianuarie-iunie am sesizat o uşoară creştere a consumului. Vestea bună este că deşi avansul din ultimele luni este modest, este totodată stabil. Mai mult, cred că şi în lunile care vor urma trendul va rămâne acelaşi", spune Sotirios Marinidis, grecul care conduce operaţiunile locale ale P&G de aproape trei ani.

Declaraţiile sale sunt întărite de datele Institutului Naţional de Statistică, potrivit cărora în primele patru luni din acest an consumul a avansat cu 3,6% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aceasta este o veste bună pentru consum în condiţiile în care în perioada 2009-2011 declinul cumulat s-a apropiat de 20%. În ceea ce priveşte businessul P&G, acesta a crescut cu sub 10% anul trecut, ritm pe care îl va menţine şi în 2012, potrivit lui Sotirios Marinidis.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Şeful P&G, cel mai mare jucător de pe piaţa bunurilor nealimentare: Consumul va creşte modest, dar sigur în următoarele luni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO