Companii

Şeful SCH Grand: JW Marriott şi-a majorat afacerile cu 7%

Gregor Aufhauser

Gregor Aufhauser

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2015, 00:07 268

Gregor Aufhauser, directorul general al Societăţii Companiilor Hoteliere (SCH) Grand, care administrează hotelul de cinci stele JW Marriott din Ca­pi­tală, o ga­lerie comerci­a­lă, o par­care şi un club de sănătate, spune că anul trecut cifra de afaceri a în­tre­gului complex a cres­cut cu 6%, ajungând la 112,6 mil. lei (25 mil. euro), potrivit calculelor ZF.

„2014 a fost un an mai bun faţă de 2013, JW Marriott a avut un grad de ocupare în creştere cu 5,7% şi o cifră de afaceri mai mare cu 7%“, a declarat Auf­hauser pentru ZF. JW Marriott operează 402 camere.

Şi hotelul de cinci stele Athenee Palace Hilton (controlat de familia Copos) a avut afaceri mai mari cu 3% anul trecut. Primele date aferente anu­lui 2014 arată că piaţa hotelurilor de lux îşi revine, după o perioadă în care aceste businessuri au stagnat. „Pers­pec­tivele pe anul acesta sunt pozitive, aş­tep­tăm o creştere şi în acest an (...) Plă­nuim să începem renovarea camerelor în a doua jumă­tate a acestui an“, a spus Aufhauser.

Strabag Group, liderul pieţei de construcţii, este unicul ac­ţionar al SCH Grand, du­pă ce a plătit circa 95 mil. euro către Bank of Cyprus, pre­luând astfel restul pachetului de ac­ţiuni de 35%.

În România, doar 3,2% din came­rele existente în toate hotelurile din ţară sunt clasificate la cinci stele, ju­mătate fiind în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO